Kılıçdaroğlu’nun avukatı: CHP’ye iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz

Yayın tarihi: 28 Eylül 2022 Çarşamba 2:03 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba 2:11 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik Mersin’de karakola yapılan saldırının ‘sorumluları’ hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine saat 23.00 sıralarında terör saldırısı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre araç içinde bulunan kadın, polis kılığına girerek polisevine sızmaya çalıştı. Durumu fark eden polisler aracın girmesini engelleyince silahlı çatışma çıktı. Bunun üzerine canlı bomba olduğu öğrenilen kadın aracı patlattı. Saldırıda 1 polis memuru şehit oldu. 1 polis de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Balkonda bulunan 1 sivil kadın da yaralandı.

Terörist Dilşah Ercan’ın ‘gazeteci’ tartışması! Erdoğan CHP’yi suçladı Özgür Özel yanıt verdi

Saldırının ardından AKP’ye yakın sosyal medya hesapları ve medya kuruluşlarından “Teröristlerin CHP ile bağlantısı var” algısı yapılmaya çalışıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise kendisine ait sosyal medya hesabından CHP’ye yapılan ‘iftira kampanyası’ hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

Avukat Celal Çelik açıklamasında şunları söyledi:

Alçak terör örgütü tarafından Mersin Polisevi’nde gerçekleştirilen menfur terör eylemi üzerinden ahlaksızca siyasi rant devşirmeye çalışan ve bu kapsamda iftira ve hakaretlere başvuran siyasiler ile havuz medyasının kirli kalem ve ilgilileri bilmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisini haksızca itham etmek, iftiralara maruz bırakmak, terör örgütleri ile yan yana göstermek, teröristlerin korunduğu haksız algısını yaratmak elbette yaptırımsız bırakılmayacaktır!

Tam da bu nedenlerle tüm sorumlular hakkında derhal suç duyurusunda bulunulacaktır! Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.