Terörist Dilşah Ercan’ın ‘gazeteci’ tartışması! Erdoğan CHP’yi suçladı Özgür Özel yanıt verdi

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 2:34 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 4:25 pm

Mersin’de polisevine saldırı düzenleyen teröristlerden Dilşah Ercan’ın adının CHP’nin hazırladığı raporda yer alması tartışma başlattı. CHP’yi suçlayan Erdoğan’a Özgür Özel sert yanıt verdi.

Mersin’in Mezitli ilçesinde polisevine iki terörist silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit oldu 1 polis ve 3 sivil de yaralandı. Bomba imha ekipleri bölgede kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti. İçişleri Bakanlığı saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı.

ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Saldırıda terörist ‘Zozan Tolan’ kod adlı Dilşah Ercan öldürüldü. Ercan’ın adının 2012 yılında CHP’nin hazırladığı tutuklu gazeteciler listesinde yer alması tartışma başlattı. Erdoğan, “Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar” dedi.

CHP’nin raporundan

ÖZGÜR ÖZEL YANIT VERDİ

Erdoğan’a yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. Özel şu ifadeleri kullandı:

İğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2012’de yapmış olduğu 2013’te paylaştığı o dönem bütün siyasi partilere yolladığımız ve halen kaynak gösterilen Tutuklu Gazeteciler Raporu’nun bir sayfasından Cumhuriyet Halk Partisi’ne hesap soran iftira atan hadsizler var. Saldırıda ölen teröristin isminin raporda yazmasını üzerine CHP buna gazeteci dedi diyorlar. Rapor 2012 yılından. CHP adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor. Gazetecilik faaliyeti içerisinde olan 72 kişi mektup yazarak çalıştığı yerleri ve varsa uğradığı hak ihlallerini yazıyor. Toplam 188 kişi var. O raporoda yer alan üç kişi şu an vekil olarak TBMM’de. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay önceki dönem vekillerimiz. Bu raporda Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Hikmet Çiçek, Yalçın Küçük, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan var. Gazeteciyim diyenlere mektup yazmışız. Nerede çalıştın ne yaptın suçun ne diye. Buna gelen cevaplardan bir tanesi de adı geçen şimdi terörist. 11 sene önce çıkardığımız rapora laf ediyorlar. 2012’de Mehmet Baransu’ya ne diyordunuz ey AK Partililer, ey Süleyman Soylu. Baş tacı gazeteciniz Silivri’de şu an terörist. Ekrem Dumanlı firari terörist. O tarihin en itibarlı savcısı Zekeriya Öz şimdi terörist. 11 yıl önceki kişinin terörist olduğunu bileceksiniz de temas edeceksin falan. Biz gidip de adı geçen teröriste rütbe mi taktık sizin gibi? Soylu, 24 Mayıs’ta tweet atıyor, ‘Başkomutanım tekmilimindir, Avanos dağlarında bir terörist kalmadı’ diye.”

CHP’NİN RAPORUNA LİNK ÜZERİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ