Kılıçdaroğlu’ndan Yeniden Refah ve HÜDA-PAR yorumu

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 5:29 pm - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 5:44 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 6284 Sayılı Kanun’un kaldırılmasını isteyen Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah’ın siyasi ayağı HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasına ilişkin, “Ankara’da insanlar Cumhur İttifakı’nın içinde yer alabilirler. Kendi tercihleridir. Biz her tercihe saygı duyarız. Biz Millet İttifakı’nın liderleri olarak buradayız” dedi.

Millet İttifakı liderleri deprem bölgesi Malatya’yı ziyaret etti. Ziyarete İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve milletvekilleri de katıldı.

Ziyaret esnasında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Malatya’dan başlayıp Hatay’a kadar süren deprem kuşağında yeni bir anlayışın hakim olması gerekiyor. Bu bölge için özel bir yasa çıkarılması gerekiyor. Deprem bölgesini terk edenlerin tekrar geri dönmeleri için bazı özel avantajların sağlanması gerekiyor. Bunun için özel bir yasaya ihtiyaç var. Konutların yeniden yapılması ama konutlar yeniden yapılırken kentin ruhuna, kentin özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Bina yapmak yetmiyor, kentin ruhuna dokusuna uygun binaların yapılması lazım.”

YENİDEN REFAH VE HÜDA-PAR YORUMU

Kemal Kılıçdaroğlu Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR’ın Millet İttifakı’na katılmasına ilişkin ise şunları söyledi:

“Siyaset elbette devam ediyor. Ama biz bugünü değil, geçmişi değil, geleceği konuşmak istiyoruz. Deprem bölgesindeyiz, depremzedeler gelecekte ne yapacağımızı soruyorlar. Ankara’da insanlar Cumhur İttifakı’nın içinde yer alabilirler. Kendi tercihleridir. Biz her tercihe saygı duyarız. Biz Millet İttifakı’nın liderleri olarak buradayız. Biz Millet İttifakı olarak vatandaşın sorunlarına kilitlenen bir ittifakız.”

HÜDA-PAR Cumhur İttifakı’na katıldı

AKP 6284’ü gözden çıkardı! Yeniden Refah Cumhur İttifakı’na katıldı