AKP 6284’ü gözden çıkardı! Yeniden Refah Cumhur İttifakı’na katıldı

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 4:12 pm - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 6:09 pm

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı. Erbakan “Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu” dedi. Erbakan daha önce de parti teşkilatının ittifaka girmeyi istemediğini söylemişti.

Yeniden Refah Partisi 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’na katıldı. İttifak protokolünde Fatih Erbakan’ın da imzası yer aldı.

Karara ilişkin açıklama Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiğini açıklayarak, “Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu” dedi.

‘TALEPLERİMİZDE ANLAŞMAYA VARDIK’

Erbakan, şunları söyledi: “Bugün sayın cumhurbaşkanı ile kendilerimin daveti ile külliyede bir araya geldik. Partimizin talepleri konusunda anlaşmaya vardık. Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz. Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz.”

6284’ÜN KALDIRILMASI TALEP EDİLMİŞTİ

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmak için “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılmasını” talep etmişti. Yeniden Refah Partisi’nin bu talebine tepki yağmıştı.

6284 NEDİR?

6284 sayılı yasa sadece Türkiye’ye özgü değil, tüm dünyada kadına karşı şiddet ile mücadelenin anahtar kavramlarını ve mekanizmalarını içeren bir yasa. Şiddet uygulayanın mağdurun evine, işine, okuluna yaklaşmamasını sağlayan koruma emri gibi şiddeti etkili bir şekilde önlemeye yönelik hükümler içeriyor.

ERBAKAN PARTİSİNİ HİÇE SAYDI

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde Habertürk yayınında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Binali Bey’in ziyareti sonrasında il başkanlarımız, MKYK üyelerimiz, hanım il başkanları, gençlik il başkanları ve en sonunda il sorumlularımızla çok geniş kapsamlı istişareler yapıldı. Teşkilatlarımız ittifaka girmeyi istemediler. Yüzde 60’ı ‘kendimiz girelim’ dedi.”

NECMETTİN ERBAKAN’IN AKP AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifaka katılma kararının ardından, Fatih Erbakan’ın babası ve kapatılan Refah Partisi’nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın sözleri gündem oldu. Milli Gazete, Necmettin Erbakan’ın geçmişte yaptığı “AKP’ye oy vermek, İsrail’e oy vermektir” açıklamasını hatırlattı.

HÜDA-PAR Cumhur İttifakı’na katıldı