Kılıçdaroğlu’ndan polislere! Bu bozuk yönetmeliği kaldıracağız

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 12:00 am - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 12:00 am

Polislerin “şark” görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile polisler için yürürlüğe giren bölge sistemine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi.

Polislerin şark görev süreleri ile ilgili yapılan yeni düzenleme AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlandı.

Yeni yönetmelik ile Emniyet Teşkilatı’nda ‘bölge sistemi’ getirildi. Buna göre, illerin ve ilçelerin görev süreleri yeniden belirlendi. Kamuoyunda şark olarak bilinen 2. bölge illerindeki hizmet süreleri düşürüldü.

Böylece, bu bölgelerde görev yapan 62 bin 630 personel yeni sürelere tabi olacak. Hizmet süresi artırılan bazı yerlerde görev yapan polisler ise bu artıştan etkilenmeyecek.

KARARA KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Resmi Gazete’de yayımlanan karara tepki göstererek, “Erdoğan’ın imzaladığı “Bölge Sistemi” tam bir garabettir. Saray, hayatı zorluklarla dolu olan Polisimize “Daha çok zorluğa katlanacaksın” diyor. Emniyet Teşkilatımızda gece gündüz emek veren kardeşlerimiz hiç merak etmesin, bu bozuk yönetmeliği iktidara gelir gelmez kaldıracağız!” ifadelerini kullandı.

Kadın polise bilgisayarında Putin fotoğrafı var diye soruşturma