Kılıçdaroğlu’ndan bir kez daha beşli çete çıkışı

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 1:38 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 2:46 pm

Her hafta farklı ilde grup toplantısı yapma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yalova’da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu “Şimdi sesleniyorum. ‘Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun’ diyebilirler. Açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşımda sana ders veririm” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘faiz’ açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “‘Faize karşıyız’ diyorlardı. ‘Faizi yükseltmeyeceğiz’ diyorlardı. Bir adam durup dururken niye faize karşıyım der. Çünkü çok faiz ödüyordur onun gizlenmesini ister.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu “Ben sık sık beşli çetelerden söz ederim ve beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi. . Benimle temasa geçmek istediler ama bu kardeşiniz hak, hukuk, adaletten yanadır. Ben bu milletin hakkını ve hukukunu savunacağım.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Derdinizi biliyorum ama sakın ola ki hiç kimse umutsuz olmasın. Az önce üreticileri ziyaret ettim, beraber oldum. Hiç kimse en ufak bir endişeye kapılmasın. Türkiye büyük, güzel bir ülkedir. Türkiye’de hepimiz huzur içinde yaşayabiliriz. Bir ahtım var. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Bir ahtım var. Hiç kimse inancı dolayısıyla ötekileştirilmesin. Bir ahtım var hiç kimse kimliği dolayısıyla ötekileştirilmesin. Bir hedefim var herkesin işi, aşı olsun. Bir amacım olsun kadın-erkek eşitliği olsun. Bu cennet vatanda hepimiz huzur içinde yaşayalım.

“ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN”

Saraylarda yaşayıp halktan kopuk olan insanlar halkın sorununu bilemez, çözemez. Sarayda yaşayanların izlediği politika şudur; altta kalanın canı çıksın. Yani Erdoğan’ın ve arkadaşlarının izlediği ekonomik politikanın temel felsefesi; altta kalanın canı çıksın.

Saray’da görkemle ağırlanan Selman’a müzikli yemeğin görüntüsü ortaya çıktı

5’Lİ ÇETE TEPKİSİ”

Ben sık sık beşli çetelerden söz ederim ve beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi. Başka bu işi yapacak adam yok mu bu memlekette? Bunların mallarının ve paralarının büyük kısmını İngiltere, ABD’ye götürdüler. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız. Sözüm söz tüyü yetmemiş yetimin hakkını savunacağım. Bunlara bir de gelir garantisi veriyorlar. Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapı maliyeti 3.3 milyar dolar. Verilen garanti 9 milyar dolar. Yüzde 100’ün üstünde para kazanıyorsun. Kimin parası? Fakirin fukaranın parası. Gaziosmanpaşa Köprüsü yapım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira verilen garanti 15 milyar dolar. Akıl tutulması var.

Beşli Çete, Kılıçdaroğlu’na ‘Bizi bir dinle’ mesajı gönderdi iddiası

“TELEVİZYONDA KARŞIMA ÇIK SANA DERS VERİRİM”

Şimdi sesleniyorum. ‘Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun’ diyebilirler. Açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşımda sana ders veririm. Çıkar mı? Kabahati var efendim çıkamaz. Haklı olsa çıkar. Haklı olsa ‘Gel kardeşim’ der. Zafer Havalimanı Kütahya 50 milyon avroya yapılmış. Verilen garanti 208 milyon avro. Kim ödüyor parayı? Bu milletin fakiri fukarası. Benimle temasa geçmek istediler ama bu kardeşiniz hak, hukuk, adaletten yanadır. Ben bu milletin hakkını ve hukukunu savunacağım.

“BİR ADAM NEDEN DURUP DURUKEN FAİZE KARŞIYIM DER”

‘Faize karşıyız’ diyorlardı. ‘Faizi yükseltmeyeceğiz’ diyorlardı. Bir adam durup dururken niye faize karşıyım der. Çünkü çok faiz ödüyordur onun gizlenmesini ister. Tefecilere çalışan bir iktidar var. ‘Doları düşüreceğiz, KKM getirdik’ dediler. Yeni bir soygun şekli. Bu Kur Korumalı Mevduat, ekonominin kalbine atışmış atom bombasıdır. Bay Kemal’e güveneceksiniz. Bay Kemal kul hakkı yemez. Bay Kemal devleti soyanların karşısındadır ve o paraların tamamını alıp, millete verecektir. İsraf haramdır diyorduk. Bir israf genelgesi çıkarıyorlar mı? ‘Fazla israf itibardır’ diyor. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var.

Erdoğan: Bu can bu tende oldukça faiz sebeptir

 

6 lider buluştuk. İttifakımız güzel bir ittifaktır. Vatandaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun o masada kendisini temsil eden birisini görüyor. Liderler ahlaklı, inançlı, ülkesini seven liderler. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz, bu ülkede kardeş kavgasını bitireceğiz. Bu ülkeye huzuru getireceğiz. Bize güvenin, inanın. Bozulan bütün çarkları onaracağız.

Sosyal devlet dediğiniz fakirin, fukaranın yanında olandır. Beşli çeteye çalışan ayrı, vatandaşa çalışan ayrı. Aramızda dağlar kadar fark var.

“HİÇBİR ÇİFTÇİ ZARAR ETMEYECEK”

Mazot, gübre, ilaç aldı başını gidiyor. Nasıl geçinecek çiftçi? Cumhuriyet’in kuruluş ayarlarına geri döneceğiz. Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek, havza bazlı planlama yapılacak. Süs bitkileri konusunda Yalova’yı biliyorum. Çalışanların yüzde 75’i kadınlar. Kırsalda çalışan kadınlar ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet yatıracak. Böylece kırsalda çalışan gençler ve kadınlar emeklilik haklarına sahip olacak. Kadınları asla bir erkeğe mecbur etmeyeceğiz.

Az önce Vefa başkanımız konuştu. Siz seçtiniz makama oturdu. Milli irade dediğimiz bir şey var. Hangi partiden olursa olsun milli iradeye saygı göstermek demokrasilerde temel kuraldır. Bir olay oluyor doğru. Öğrenir öğrenmez ilgili yerlere bildiriyor, soruşturma açılmasını istiyor. Soruşturma değil doğrudan doğruya dava açıyorlar başkan hakkında. Bir şey buldunuz mu? Yok. Göreve iade etmem diyor. AK Partili birisi seçildi, o yönetecek. Milletin iradesine ipotek konulamaz. Bilirkişiye gönderdiler dosyayı. ‘Belediye başkanını suçlayacak hiçbir şey yok’ dediler. Savcı itiraz etti. Bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulunun dediler. O savcıya buradan sesleniyor. Benim gözümde iki savcı var. Bir sarayın iki cumhuriyetin savcısı. Biz cumhuriyetin savcısına güveniriz. Niye göreve iade etmiyorsunuz? Otur karar ver kardeşim. Hakimsen hakimliğini bil. Milli irade gasp edilemez.

MUHTARLARIN PROBLEMLERİ

Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarların pozisyonunu değiştireceğiz. Sosyal yardımlar muhtarlar aracılığıyla dağıtılacak. Bunların tamamını içeren bir muhtarlık kanunu hazırladık. AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Bütün bunları yapmak için bize katılın. Bir yüzyılı devirdik. Bir yüzyılın acıları var. Başbakanlar, gencecik fidan gibi evlatlarımız idam edildi bu ülkede. Darbeler oldu bu ülkede. Artık cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma, helalleşme zamanı. Artık hatalarımızla yüzleşme zamanı.

Şu anda vergi ödemediğimiz tek şey var teneffüs ettiğimiz hava. Ona da bir formül bulurlar mı bilmiyorum ama şimdilik sadece bundan vergi alınmıyor.

Hiç endişe etmeyin Bay Kemal bütün engelleri aşıp halkıyla kucaklaşacaktır, emin olun.