Beşli Çete, Kılıçdaroğlu’na ‘Bizi bir dinle’ mesajı gönderdi iddiası

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:45 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:45 am

Kamudan aldıkları ihalelerle tartışılan ve Kılıçdaroğlu’nun ‘Beşli Çete‘ dediği şirketlerin CHP lideriyle görüşme ısrarını parti dışından bazı isimler aracılığıyla sürdürdüğü iddia edildi.

AKP’nin oy desteğinin tek başına iktidar olmasına yetmeyecek düzeye gerilemesi iktidara yakın sermaye çevrelerinde panik havası yarattı. ANAP döneminden başlayarak her iktidarla yakın ilişkiler kuran sermaye olası iktidar adayı CHP’ye yakınlaşma çabalarını sürdürüyor.

AKP döneminde kamu kaynaklarının belli çevrelere kaynak aktarılmasının “Beşli Çete” benzetmesi ile simge ismi olan grubun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme ısrarını parti dışından bazı isimler aracılığıyla sürdürdüğü belirtildi. BirGün’ün haberine göre özellikle Mehmet Cengiz’in bazı iş insanları aracılığıyla daha önceki istemleri karşılık bulmamasına rağmen Kılıçdaroğlu’na “Bizi bir dinlese…” mesajları gönderdi.

Haberde Kılıçdaroğlu’nun “5’li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın” paylaşımını “görüşme ısrarlarının son günlerde yoğunlaşması üzerine yaptığı” ifade edildi.

HABERİN TAMAMI

‘Beşli Çeteye’ kıyak üstüne kıyak! İGA’nın borçlarına erteleme Limak’a yeni ihale

Sedat Peker: SimTel’i Davut Dişli ve Mehmet Karasu’ya bedelsiz devrettim

Peker’in paylaşımlarının ardından Kılıçdaroğlu’ndan ‘5li Çete’ açıklaması