Saray’da görkemle ağırlanan Selman’a müzikli yemeğin görüntüsü ortaya çıktı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 1:40 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe 9:10 pm

AKP medyasının Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olarak gösterdiği Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a Saray’da Arapça müzikli bir kutlama yapıldı. Görüntüleri Selman’ın Özel Daire Başkanı Bader Al Asaker paylaştı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının devredilmesinden sonra resmi temas için Ankara’ya gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, görkemli bir şekilde karşılandı. Esenboğa’daki karşılamadan sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına giden Selman, Saray’da tek tek bütün bakanlar ile tokalaştı. Erdoğan ile samimi bir şekilde sarılması da görüntülerde yer aldı. 

Prens Selman’ın Özel Daire Başkanı Bader Al Asaker, Twitter hesabından görkemli karşılamadan sonra Saray’da verilen ziyafetin görüntülerini paylaştı. Paylaşımda Selman’ın Erdoğan ile yan yana oturduğu görülürken Arapça müzikli bir ziyafet verildiği görüldü.

SELMAN’A TÜRK ASKERİNDEN CEVAP GELMEDİ

Öte yandan Selman’ın Saray’da “Selamun aleyküm” şeklinde Türk askerini selamlaması sosyal medyada gündem oldu. Selman’ın selamlamasına askerlerden yanıt gelmedi. Türkiye’yi ziyaret eden tüm devlet liderleri resmi karşılamada ‘merhaba asker’ dedi

ERDOĞAN SELMAN’I UÇAĞINA KADAR YOLCU ETTİ

Bader Al Asaker, Twitter hesabından Erdoğan’ın Selman’ı uçağına kadar yolcu etmesinin görüntülerini de paylaştı. Görüntülerde Erdoğan, samimi bir şekilde Selman ile sohbet ettikten sonra sarılarak vedalaştı. Haber ajansları Erdoğan’ın Selman’ı yolcu etmesini yayımlamadı.

 

 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldü. Kaşıkcı’nın cansız bedeninin parçalanarak ortadan kaldırıldığı iddia edildi.

AKP medyası, Kaşıkçı cinayetinin gün yüzüne çıktığı o dönemde Selman hakkında, “Katil Prens” ve “ABD Kuklası”  benzeri manşetler attı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Selman’ı hedef alarak, “Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir” dedi.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak Türkiye’de görülen 26 sanıklı dava ise  Adalet Bakanlığı’nın “uygun görmesiyle” 7 Nisan 2022’de Suudi Arabistan adli makamlarına devredildi.  Davanın devredilmesine muhalefet şerhi koyan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir, Kahramanmaraş’a atandı.