“Kılıçdaroğlu’na suikast” iddiasını gündeme getiren Aldemir ifade verdi

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 5:02 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 5:02 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast yapılacağı iddiasını gündeme getiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, “Saldırıyı bir yerde duydum. Adını söylemek istemediğim bir STK başkanı söyledi. Saldırıyı yapacağı iddia edilen mafya grubunu da kim olduğunu bilmiyorum” dedi.

MHP’den istifa ettikten sonra CHP’ye üye olan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast düzenleneceğini duyduğuna dair sözleri nedeniyle çağrıldı.

Artı Gerçek’in haberine göre “bilgi sahibi” sıfatıyla Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne ifade veren Alaattin Aldemir şunları söyledi:

“ Saldırıyı bir yerde duydum. Adını söylemek istemediğim bir STK başkanı söyledi. Bildiğim bir şey yok. Kurum veya kişi olarak bilmiyorum. Saldırı olabileceğinin varlığına kanaat getirdim, genel başkanım Kılıçdaroğlu’na ilettim. Daha fazla tedbirler artırılsın, güvenlik önlemleri alınsın diye bu iddiaları kamuoyu ile paylaştım. Bundan da başarılı olduğuna inanıyorum. Bunun dışında elimde bilgi, belge yok, saldırıyı yapacağı iddia edilen mafya grubunu da kim olduğunu bilmiyorum.”

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları geliyor, durum ciddi