Özgür Özel: Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları geliyor, durum ciddi

Yayın tarihi: 10 Mart 2023 Cuma 1:07 pm - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 1:07 pm

CHP’li Özgür Özel, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast iddialarına ilişkin olarak, “Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast iddialarına gelince geliyor böyle duyumlar var, durum ciddi” dedi.

Halk Tv’de Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programına bağlanan Özel, “Biz sayın genel başkanımızın zaten korumamı artır, şunu yap, bunu yap gibi talepleri yok. Hatta bir ara zırhlı araç yolladılar, bir bakanın makam arabasını, genel başkanımız onu da kabul etmedi. Genel başkanımızın bu akşamı çadırda depremzedelerle birlikte konaklamayı tercih ettiği bir gerçek.” diye konuştu.

Özgür Özel güvenlik endişeleri konusunda şöyle konuştu:

Sahada 54 arkadaşımız görev yapıyor. Geliyor suikast duyumları. Koruma sayımızda bir artış yok, Kılıçdaroğlu’nun böyle bir talebi de yok. Kendisi normal kendi makam aracını kullanıyor. Ama tabii durum ciddi. Zırhlı araç yolladılar Kılıçdaroğlu kabul etmedi. Bu tehditler aslında seçimi bir korku iklimine taşımaya yönelik. Arkası boş mu çıkar?

“DAHA ÖNCE SALDIRI OLDU”

Artvin Şavşat’ta konvoyumuza ateş açılmıştı. Adalet Yürüyüşü sırasında bir saldırı oldu. Ankara Çubuk’ta çıplak ellerle öldürmek istediler. içine girdiği evi yakın dediler. Bunların bir tanesi bile cezaevine girmedi. Bize gelen istihbaratların yetkililerde olmaması mümkün değil. Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki yetkililere güveniyoruz. Zafiyet bunların yönetimine Soylu’ya verip bunların siyasete alet ediliyor olması. Ne yaparlarsa yapsınlar asla korkmuyoruz. Korku iklimine dönüştürmeye çalışanlara karşı bu seçimi bahar iklimiyle yaşamayı, baharların geleceğini hatırlatıyoruz. İstanbul’a nasıl bahar geldiyse Türkiye’ye de bahar gelecek.”

Eski Ülkü Ocakları başkanından Kılıçdaroğlu’na suikast iddiası