Kılıçdaroğlu’na imada bulunan Metiner’in FETÖ övgüleri gündem oldu

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 10:18 am - Güncelleme: 12 Ocak 2021 Salı 10:19 am

FETÖ lideri Fethullah Gülen’i defalarca öven ve savunan AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner, a Haber’de katıldığı bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na FETÖ imamı ithamında bulundu. Metiner, Kılıçdaroğlu’na hakaret niteliğinde ‘herifçioğlu’ da derken FETÖ ile ilgili söylediği sözleri unuttu.

 

Metiner, a Haber’deki programda kendi ağzıyla delil olmadığını ifade ederek “Darbe başarılı olmadığı için derin üzüntü yaşayan biri” ve “Kılıçdaroğlu kimin imamıdır, kimin ayağıdır onu bilmem elimizde bir delil yok ama FETÖ’nün imamı olsa böyle konuşur” ifadelerini kullandı. Metiner ayrıca Kılıçdaroğlu’na iki kez ‘herifçioğlu’ dedi.

Canlı yayında gergin anlar! AKP’li Metiner, Ebubekir Sofuoğlu’na sahip çıktı

Metiner, daha önce defalarca Fethullah Gülen’i övmüş, Türkiye’ye dönmesi gerektiğini söylemiş ve daha da ileriye giderek “Fethullah Gülen Türkiye’dir” demişti.

Bu sözlerini unutan Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kendisinin de delilinin olmadığını kabul ettiği ithamlarda bulundu. Bununla da kalmayan Metiner, Kılıçdaroğlu için ‘herifçioğlu’ dedi.