Kılıçdaroğlu: TÜİK Nebati’yi üzmedi

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 12:54 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 1:17 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın İstihdamı Çalıştayı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni  (AİHM) tanımayız açıklamalarını ‘demokrasiye vurulmuş bir darbe’ olarak ifade etti.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları hakkında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “ENAG’ın açıkladığı rakam bunun çok daha üstünde, zaten pazara alışverişe gidince fiyatları görüyorsunuz. Elektrik faturaları da bunun en açık kanıtıdır. Faturalara bakıyorsunuz bide enflasyon oranına bakınca yüzde 48 civarında, gerçeği yansıtmıyor. Gerçek mutfakta.” dedi

ERDOĞAN’IN OSMAN KAVALA ÇIKIŞI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AİHM’nin Osman Kavala kararı ile ilgili “AİHM ve Avrupa Konseyine tanımayız” ifadelerini ‘demokrasiye vurulmuş bir darbe’ olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bu açıklama Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor; bizim ülkemizde hukuk, anayasa yok. Biz ülkeyi dilediğimiz gibi yöneriz, arzu ettiğimiz kararı çıkartırız anlamına geliyor. Eğer siz bir anayasa yapmışsanız ve anayasada düzenlemeler varsa, o anayasaya göre AİHM’ye kararlarına uymak zorundaysanız; siz bunu zorunlu olarak tüm yargının uygulaması gerekiyor demeniz gerekirken ‘Hayır biz bunlara uymayacağız demeniz, ben ülkemi istediğim gibi otoriter yönetim var siz ne derseniz deyin anlamı çıkar. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına ve demokrasi mücadelesine vurulmuş ciddi bir darbedir. Bunu kimsenin unutmaması, söyleyen kişinin de unutmaması lazım. Biz ülkede demokrasi olmadığını biliyoruz ama Erdoğan bunu tüm dünyaya ilan etti. Bu da bizim açımızdan son derece kritik bir süreç.”

Kılıçdaroğlu, Trabzon’da Erdoğan’ın konuşmasında sahneye çıkarılan çocuk ile ilgili sorulan soruya “Sevgili evladımızı çok seviyorum gözlerinden öpüyorum, hiç kimse merak etmesin” şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan: Kavala kararı için AİHM’yi tanımayız

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Türkiye’yi AİHM’e havale etti