“Kılıçdaroğlu da AKP’nin kozunu elinden aldı”

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 9:00 am

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun ‘başörtüsü’ hamlesini yorumladı.

 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Enginyurt ve Aksoy, ziyaretleri sırasında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ve Haber Merkezi Müdürü Can Uğur ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye’de metamfetamin salgını var

Enginyurt, ziyaretinin ardından gündeme ilişkin de konuştu. Enginyurt, MHP’den ayrılık sürecine ilişkin “AKP’ye yönelik eleştirilerinin parti içerisinde rahatsızlık yarattığını” söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü serbestisine” ilişkin yasa önerisiyle ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesine hakkında Enginyurt, “Kılıçdaroğlu da AKP’nin kozunu elinden aldı” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da eleştirdi. Enginyurt, “Soylu, ülkenin barışını ve huzurunu bozuyor” ifadelerini kullandı.