Kılıçdaroğlu, Çin Büyükelçisini kabul etti! “Köklü dostluk ilişkileri” vurgusu

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 4:48 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 4:48 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Büyükelçisi Liu Shaobin’i kabul etti. Görüşme hakkında, “ÇKP ile CHP arasındaki köklü dostluk ilişkileri karşılıklı olarak özenle geliştirilmektedir” vurgusu yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Liu Shaobin’i CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.
CHP’den görüşme için yapılan CHP ile Çin’de iktidarda bulunan Çin Komünist Partisi(ÇKP) arasındaki köklü dostluk ilişkilerinin özenle geliştirilmekte olduğu vurgusu yapıldı.

“TEMASLARIMIZ SIKILAŞTIRILARAK SÜRDÜRÜLECEKTİR”

CHP’den görüşmeyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Büyükelçi, Çin Komünist Partisi’nin ekim ayında yapılan 20. kongresinde yeniden partinin genel sekreterliğine seçilen Xi Jinping’e Genel Başkan’ımızın göndermiş olduğu tebrik mesajına teşekkürlerini iletmiştir. Büyükelçi ayrıca, kongrede alınan kararlar ve ÇKP’nin dış politika, kalkınma ve ekonomik ilerleme konularına ilişkin vizyonu hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

Geçen yıl kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayan ÇKP ile gelecek yıl kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacak olan CHP arasındaki köklü dostluk ilişkileri karşılıklı olarak özenle geliştirilmektedir. CHP’nin ikinci yüzyıl teknolojik atılım ve dönüşüm vizyonu doğrultusunda iki parti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke arasındaki gelişmelerin de zenginleşmesine katkıda bulunacağı açıktır. Bu anlayışla temaslarımız sıklaştırılarak sürdürülecektir”

Kılıçdaroğlu’nun sözleri AKİT’in canını sıktı