Kılıçdaroğlu iktidarın yapamadığı vaatleri açıkladı: Verin bize belediyelerimiz yapsın!

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 1:56 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 2:58 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sinop’ta vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu beşinci defadır Sinop’a geldiğini söyleyerek “Bir şey istiyorum Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin bu kadar açık.” dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu AKP iktidarının Sinop’ta yapamadı vaatlerini dile getirerek “Verin bizim belediyelerimiz yapsın” dedi.

Mitinge gelen vatandaşlara seslenmek için sahneye ilk olarak Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal geldi. Uysal yaptığı konuşmada “Kendileri terör örgütleriyle işbirliği yapmış muhalefeti suçluyorlar. FETÖ ile birlikte devleti ele geçirmeye çalışmış. Şimdi her yol mubah Gaffar Okan’ı Diyarbakır’da şehit eden Hizbullah’ın partisiyle işbirliği içindeler. Öyle işbirliği içerisindeler ki bugün daha Resmi Gazetede bir Hizbullah mensubunun cezasını affettiler. Öyle anlaşmışlar. ” dedi.

Emeklilerin bayram ikramiyesini artıracağını söyleyen ve Kurban Bayramı’nda hesaplarına 15 bin lira yatıracağını tekrarlayan Kılıçdaroğlu Suriyeli sığınmacılar konusunda da  ” 3 milyon 600 bin Suriyeli buraya niye geldi. Söz verdim en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğurlayacağım. En geç iki yıl içinde onları da göndereceğiz hiç endişe etmeyin.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu “senin mutfaktan haberin var mı Saray’da otuyorsun keyfin yerinde bir elin yağda bir elin balda beşli çetelere para aktarıyorsun 3- 5 yerden aylık alanlar yiye yiye doymadılar niye soğanı siyasette kullanıyorsun. Mutfakta yangını çıkaran ben değilim ki sensin. Ama o yangını söndürecek olan da benim açık ve net söylüyorum.” dedi.

Gültekin Uysal şu ifadeleri kullandı:

Bu ülkeyi bölü parçalamaya çalışanlara karşı milletin yek vücut olma iradesini hep birlikte taşıyoruz. İşte Millet İttifakı’nın Halil İbrahim sofrasında bir araya gelenler sizin de iradeniz milletimizi yarınların bir büyük adımlara dönüşecektir o yüzden hepinizden Allah razı olsun. Bu toprağı işleyerek vatan toprağı haline getiren vatandaşlara her zaman müteşekkiriz

Sosyal medyada Gültekin Uysal ile Ümit Özdağ arasında sert tartışma

SİZ NEREDEN GELDİĞİNİZİ UNUTTUNUZ

Bir taraftan BOP eş başkanıyız demişler öbür taraftan 80 yıllık cumhuriyetin tarım ve hayvancılıkta kurduğu tüm alt yapısını tasfiye etmişler. Eski Türkiye dedikleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kıt kanat imkanlarla yaptıkları fabrikaların hepsini tasfiye etmiş. Birileri çıkmış zam tsunamisi altında vatandaşımız inim inim inliyor soğan ekmeğe bile erişemiyor biri de çıkmış soğanın cücüğüyle dalga geçiyor. Geçin beyler geçin siz nereden geldiğinizi unuttunuz. Milletimizi yoksulluğa mahkum edenler sosyal yardımlarla sadakatini satın alacağını düşünüyorlar onlar düşünsün. Bizler bugün iftiralara rağmen dayatmalara rağmen bir parti devletine dönüşmüş olanları bunların karşısında bir büyük mücadeleye hep beraber omuz veriyoruz.

BİZİM İÇİN VARSA YOKSA TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Eski Türkiye Yeni Türkiye diye bu ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı bu Ay yıldızlı bayrağın altında yaşama iradesi koymuş… Açık yüreklilikle söylüyorum bizim için eski yeni Türkiye yok varsa yoksa Türkiye Cumhuriyet’i var. Sokakta bulmadık.

HİZBULLAH’IN PARTİSİYLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDELER

Kendileri terör örgütleriyle işbirliği yapmış muhalefeti suçluyorlar. FETÖ ile birlikte devleti ele geçirmeye çalışmış. Şimdi her yol mubah Gaffar Okan’ı Diyarbakır’da şehit eden Hizbullah’ın partisiyle işbirliği içindeler. Öyle işbirliği içerisindeler ki bugün daha Resmi Gazetede bir Hizbullah mensubunun cezasını affettiler. Öyle anlaşmışlar. O nedenle vazifemiz büyüktür.

Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosunu Hz. Ali’nin sözüyle paylaştı

Vatanseverliğimiz böyle milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık diyenler yedeklerine aldıkları birkaç partiyle birlikte milliyetçi kesilmişler hadi oradan… Bu vatan toprağını işleyen gençlerimize kadınlarımıza dağına taşına her şeyine sahip çıkacağız. O açıdan buralarda bu güzelim diyarlara sahip çıkan Sinoplulara müteşekkirim. Hepinize şükran borcumuz var.

DÜNÜMÜZÜ ÇALANLARA YARINIMIZI ÇALDIRACAK MIYIZ

Öyle döneme denk geldik ki Osmanlı döneminde de olduğu gibi selam verdim rüşvet diye almadılar yolsuzluklar öyle hale gelmiş ki adeta milletin malını kamunun malını yağmalamak için örgütlenmiş bir siyasi parti var. Eskiden siyasi partiler kapatıldı. Şimdi kapatılma olsa bu AKP’yi yolsuzlukların odağı olmaktan kapatırlar. Değerli Sinoplular dünümüzü çalanlara yarınları çaldıracak mıyız?..

Gültekin Uysal’dan Erdoğan’ın adaylık tartışmasına Celal Bayar hatırlatması

Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu karanlığı kapatıp aydınlık bir yarına ulaşmak istiyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Yarınlarımız bugünlerimizden daha aydınlık olacaktır. Yeter ki bu ülkenin kamu malını namusu gibi bilen namuslu insanların elinde olsun.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında şunları söyledi:

Bütün Türkiye’nin sorunlarını çözmeye ahdettim. Söz verdim bütün sorunlarını çözeceğim. Beni dikkatle dinlemenizi isterim sevgili kardeşlerim. Beşinci kezdir geliyorum. Benim kadar gelen ikinci bir genel başkan yoktur. Boyabat’a neden geliyorum buradan oylarımız düşük. Kabahat bizde Boyobatlılar’da değil. Bugüne kadar konuşmadık vatandaşın  derdini dinlemedik Ankara’da oturduk bize oy verin dedik vatandaş haklı gel buraya konuşalım diyor. O neden beşinki kezdir geliyorum ve bir şey istiyorum Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin bu kadar açık.

Erdoğan’ın çirkin siyaset diline Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: İşte gençler, aşmamız gereken eşik

TÜM TAŞERON İŞÇİLERİNE KADRO

Ben buranın çeltiğini de biliyorum o tarlalarda çalışanı da biliyorum. Yeteri kadar kazanamadıklarını biliyorum. Yeteri kadar hak ettikleri ücreti alamadıklarını biliyorum. Buradan taşeron işçilerine selamlarımı gönderiyorum hiç meraklanmayın hepinize kadro vereceğim onlar gibi değil herkese kadro vereceğim. Devlet taşeron çalıştırmaz devlet kadrolu çalıştırır.

TORPİLİ BİTİRECEĞİM

Geçlere sözüm var torpili bitireceğim. Bir baba geldi oğlum ikinci oldu KPSS’de ve mülakatta elediler bu hak mıdır. Sandığa gidip oy kullanacaksınız. Bakınız devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Adaletin olmadığı yerde bereket olmaz. Adaletin olmadığı yerde beşli çeteler cirit atar. Adaletin olmadığı yerde uyuşturucu mafyaları koşar eğlenir gezer ve bizim küçük evlatlarımızı zehirlerler. Benim sözüm var beşli çeteleri de uyuşturucu baronlarını da bu ülkeden göndereceğim hiç merak etmeyin.

Kılıçdaroğlu’ndan Ağrı’da sürpriz! Olağanüstü yatırım olacak

ERDOĞAN’A SOĞAN YANITI

Bana soruyorlar diyorlar ki niye soğanla patatesle uğraşıyorsun bununla neden politika yapıyorsun. Evin kadını gidecek pazardan alışveriş yapacak senin mutfaktan haberin var mı Saray’da otuyorsun keyfin yerinde bir elin yağda bir elin balda beşli çetelere para aktarıyorsun 3- 5 yerden aylık alanlar yiye yiye doymadılar niye soğanı siyasette kullanıyorsun. Mutfakta yangını çıkaran ben değilim ki sensin. Ama o yangını söndürecek olan da benim açık ve net söylüyorum.

418 MİLYAR DOLARI TESLİM EDECEĞİM

22 yıldır iktidardalar bizim tarihimizde bu kadar büyük zamlar oldu mu Allah aşkına düzelteceğim yukardan alacağım halka vereceğim. Uyuşturucu baronlarını kurutacağım. Yurtdışına götürülen 418 milyar doları da alacağım bu millete teslim edeceğim.

The Times’tan Kılıçdaroğlu analizi! “Sünni seçmen Erdoğan’ı kurtarmaya yetmeyecek”

MİLLİYETÇİ OLAN TANK PALET FABRİKASINI KATAR ORDUSUNA SATMAZ

Ben Saraylara meraklı olmadan sizin gibi yaşadım. Beyler çocuklarını parayla askere gönderirken bu kardeşinizin oğlu paralı askerlik yapmadı. Gitti normal vatandaşın çocuğu gibi askerlik yaptı bana kimse milliyetçilik edebiyatı da yapmasın. Buranın milliyetçi damarlarının güçlü olduğunu da biliyorum. Milliyetçi olan tank palet fabrikasını askeri fabrikasını Katar ordusuna satmaz. O fabrikayı Katar’dan alacağım şanlı ordumuza teslim edeceğim. Hiç kimse endişe etmesin.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Egemen Bağış ve Metin Feyzioğlu kararı

LİYAKAT NEDİR?

Her aşamada sorunumuz var biliyorum. sorunların çözülmesi lazım biliyorum. Sizden tek isteğim sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Devlette liyakati sağlayacağız. Bakın liyakat nedir. Liyakat işi ehline teslim etmek demektir. İşi ehline teslim etmezseniz o zaman kul hakkı yiyenler öncü olarak toplumun önüne gelenler öncü olarak yürü ve toplumu kandırır. Liyakat şudur. En küçük akdeme şefliktir. Şeflik olmak için önce KPSS sınavına gireceksin sınavı kazanacaksın devlet memuru olacaksın bir süre geçecek ve yine sınava gireceksin ve şef olacaksın. Ama bakan olmak için iki şeye ihtiyaç var iyi hal kağıdı ve ilkokul diploması. Demek ki devlette liyakat sağlanması lazım.

SURİYELİLER EN GEÇ 2 YIL İÇİNDE EVİNE GİDECEK

Sınır namustur der. Bütün askerlik yapmış olanlar bilir. 3 milyon 600 bin Suriyeli buraya niye geldi. Söz verdim en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğurlayacağım. En geç iki yıl içinde onları da göndereceğiz hiç endişe etmeyin.

15 BİN LİRA EMEKLİLERİN HESABINA YATACAK

2015 yılında  beri emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında asgari ücret kadar ikramiye verin dedim. Çok ısrar edince bir miktar verdiler. Benim sözüm var Bay Kemal’in sözü var Allah nasip eder iktidar olduğumuzda emekli kardeşimiz bankadan para çekmeye gidince orada 15 bin lirayı görecek anasının ak sütü gibi alacak. Söylenmeye başladılar parayı nereden bulacaksın diye. sen yolsuzluk yapanlara yandaşlara beşli çetelere parayı buluyorsun. Sen yandaşların için çalışıyorsun Bay Kemal de vatandaşlar için çalışacak. 7 yerden aylık alacaksın vatandaşın oğlu işsiz gezecek. Yer mi Bay Kemal, yemem. O parayı bulacağım ve vatandaşa vereceğim.

İşte 10 anket şirketinin Nisan ayında yaptığı seçim anketleri! Kılıçdaroğlu kaçında önde?

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI

Her kadının evinde en az asgari ücret kadar para girmiş olacak. Para kadının hesabına yatacak gidecek parayı çekecek. Fakirin fakirliğini yoksulun yoksulluğunu afişe edemezsiniz.

SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ BULACAĞIM

Bu milliyetçilik konusunda bir sürü laf ediyorlar. Yok masanın altında üstünde bilmem neresinde. Diğer yerlerde de söyledim bizim iki kırmızı çizgimiz var vatanımız ve bayrağımız. Ayrıca sözüm var Sinan Ateş’in katillerini bulacağım yargıya teslim edeceğim. Gaffar Okkan’ın katillerini bulacağım yargıya teslim edeceğim.

Jahrein: Muharrem İnce’den soğudum, oyum Kılıçdaroğlu’na

ASABESTLİ BORULAR VE HUZUREVİ

Takriben 10 yıldır çevre yolunun yapılmadığını söylediler o da yapılacak. Asbestli boruların tamamı değişecek. Huzurevinin temeli atılmış bırakılmış, İBB Başkanı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kimi istiyorlarsa huzurevini bize teslim etsinler yapacağız ve Boyabatlılara teslim edeceğiz.. Bizim Ekrem Başkan’ın söylediği bir şey var Her şey çok güzel olacak.

Kılıçdaroğlu: 150 bin taşerona kadro vereceğiz, Bay Kemal sözü