Sosyal medyada Gültekin Uysal ile Ümit Özdağ arasında sert tartışma

Yayın tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba 9:29 am - Güncelleme: 1 Şubat 2023 Çarşamba 9:48 am

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal’ı gerici Said Nursi’nin ‘müridi olduğunu iddia etti. Özdağ’ın sözlerine Uysal’dan çok sert yanıt geldi. 

Millet İttifakı’nın ortak mutabakat metnine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tepki gösterdi. Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Sizi tarikat ve cemaatleri, devletten çıkaracağız demekten alıkoyan nedir? Said Nursi denilen adamın müritlerinden biri olan ortağınız Demokrat Parti Başkanı Gültekin Uysal mı? Türkçe Olimpiyatlarında boy gösterip cemaatlerin devlete el koymasına göz yuman, işbirliği yapan diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu? Çıkın Türkiye’yi ne kadar sevdiğinizi açıklayın”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Özdağ’ın hakkındaki iddiasına Twitter hesabından çok sert yanıt verdi. Uysal, “Şeref yoksunu Ümit Özdağ’a cevabımdır” notuyla şunları paylaştı:

“Çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile bir ömür boyu alnından, aklından ve ruhundan silemeyeceğin ‘bir darbecinin çocuğu olma’ travması ve insiyakla zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim.”

Gültekin Uysal ve Ümit Özdağ arasında ‘Afgan’ tartışması

ÖZDAĞ’DAN YANIT

Uysal’ın iddiasına yanıt vermesi üzerine Özdağ, Twitter hesabından, “Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı tanımak için bu twiti okuyun” ifadelerini kullandı.   Özdağ, kısa bir süre sonra şu paylaşımı yaptı:

 

“Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yazıp sildiği twit. Seviye tespiti açısından burada kalsın: ya yazmayacaksın ya silmeyeceksin”

GÜLTEKİN UYSAL ÖZÜR DİLEDİ

Söz konusu ifadeler sonrasında yeniden bir paylaşım yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ” Hakaret, tahrik ve iftirayı meslek edinmiş, neye ve kime hizmet ettiği malum
@umitozdag tarafından zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma kasıtlı saldırılarına karşı kastımı aşan çok yanlış bir örnek üzerinden cevap verdiğimden kamuoyuna üzgün olduğumu ve özrümü beyan ediyorum.” ifadelerini kullandı.