Kılıçdaroğlu AKP’den ayrılanları rozet takarak karşıladı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 5:17 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 5:17 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da AKP’den ayrılarak CHP’ye katılan ilçe yöneticileri, muhtar ve iş insanlarına rozet taktı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da Doğu Masası çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetler sonucu AKP’den ayrılarak CHP’ye katılan ilçe yöneticileri, muhtar ve iş insanlarına rozet taktı. Kılıçdaroğlu’na Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Meclisi (PM) Üyesi, Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik de eşlik etti.

“CHP’YE KATILIMINIZ BENİM AÇIMDAN ONURDUR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rozet takma töreni esnasında şunları kaydetti:

“İşsizlik almış başını gidiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti Cumhuriyet Halk Partisi. Gerçek anlamda halkın partisi olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Doğuya, batıya, Orta Anadolu’ya, güneye, kuzeye bir şekilde gidiyoruz insanlarla samimi olarak konuşuyoruz. Çünkü siyaseti samimi bir zemine oturtmazsanız bu iş yürümez.

Hangi parti olursa olsun adaletli bir zeminde devleti yönetmesi lazım. Geçen çağırdım gençleri; Türkiye beşincisi matematikte, sözlüde eliyorlar. Niye eliyorsun, dayısı yok, torpili yok. Bu adaletsizliğe birimizin sahip çıkması lazım. Bu sadece benim görevim değildir, hepimizin ortak görevidir.

“İKTİDAR OLURSAK ÖZGÜRLÜK DE OLACAK”

Allah nasip eder iktidar olursak, 6 ay içerisinde Türkiye’de çok farklı bir iklim olacak. Bir tweet attım diye sabahın köründe polisler evimi basmayacak. Özgürlük olacak. Siyasetçi dediğin zaten eleştiriye açık olan kişidir. Benim görmediğimi bazen vatandaş görür.

Tweet atar, gazetede bir haber olur ben alırım okurum onu oradan bir ders çıkarırım. Demek ki burada bizim eksiğimiz var deriz. CHP’ye katılımınız benim açımdan da partim açımdan da büyük bir onur. İnşallah beraber güzel bir geleceği birlikte inşa ederiz.

Sonuçta bu memleket hepimizin memleketi gideceğimiz yer yok. Nereye gideceğiz. Vatandaşın hakemliği kadar değerli bir şey yoktur. Devlet adaletle yönetilmezse devlette çürüme başlar, liyakat olmazsa olmaz.”

“SİZİNLE BERABER YOLA DEVAM ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

CHP’ye katılanlar arasında, daha önce AKP Genel Merkezi Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon Başkanlığı ve 2019 Yerel Seçimlerinde AKP Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkan Adaylığı yapmış olan avukat Cevdet Nasıranlı da bulunuyor. Aynı zamanda ASKON Diyarbakır Şube Başkanı ve DEİK Üyesi de olan Nasıranlı da törende şöyle konuştu:

“Dediğiniz gibi ülkenin adaletin duygusunu yok olması, ülkeyi kutuplaştıran söylem ve yönetim anlayışının ülkeye kattığı zararları görmemizden dolayı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemize uygun bir profil olmadığını düşündüğümüz dolayı, Sayın Genel Başkanım sizlerin ve bütün CHP kadrolarının helalleşme duygusu, bütün toplumu kucaklayan anlayışla ülkeye yönetmeye talip olmanız bizleri heyecanlandırmıştır. Bizler de bu noktada sizlerin yol arkadaşınız olmak için, bu noktada katkı sunmak için sizlerle beraber yola devam etmek için bugün buradayız. Fırsat verdiğiniz için teşekkür ederiz.”

Partilerinden istifa ederek CHP’ye katılanlar arasında; Diyarbakır’ın Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur, Ergani ve Bismil ilçelerinden AKP Belediye Meclis Üyesi, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mahalle Başkanları ile eski AKP üyesi ve Dicle (Kahbi) Mahallesi Muhtarı M. İhsan Turan ve iş insanları yer alıyor.

Hükümet projeleri onaylamadı! İmamoğlu engelleri afişlerle anlatacak