Rakel Dink eşini anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 4:29 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 4:29 pm

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve gazeteci Hrant Dink’in ölümünün 15. yılında Dink’in öldürüldüğü Sebat Apartmanı önünde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak, “Bu topraklarda yükselen her itiraza ‘dış güçler’ dediler” ifadelerini kullandı.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ölümünün 15. yılında Dink için Sebat Apartmanı önünde yapılan anma töreninde Hrant’ın eşi Rakel Dink de konuşma gerçekleştirdi.

Törende konuşan Rakel Dink, Hrant’ı anarken gözyaşlarına hakim olamazken “Bu topraklarda yükselen her itiraza ‘dış güçler’ dediler” ifadelerini kullandı.

Rakel Dink’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“15 yıl oldu. Sesin hâlâ kucağımızda. Şu geçmişin kilidini açalım da özgür kalsın acı dolu ruhlar. Evimizi inşa edeceğimiz, sağlam kayadır gençlik. Hakikat sağlam kayadır. Gelecek korkuları ve hayalleriyle büyüklerinin acı dolu mirası arasında sıkışıyor çocuklar. Ya kendilerine ya başkalarına zarar veriyorlar. Oysa bir araya gelip su gibi aksalar karşılarında hiçbir şey duramaz. Bu dünya ne zorbalar ne zulümler gördü, gün geldi hepsi yıkıldı. Devirler değişti, ne sultanlar ne padişahlar, ne krallar yıkıldı, yine yıkılacaklar. Köyde köprünün başında silahlıyla durup gelenden geçenden haraç alana eşkıya derlerdi, sonra silahları kâğıt parçalarının ardında sakladılar, adlarına devlet dediler. Kâğıtlarda kendi koydukları kanunlar yazılıydı. Biz inandık, siz inanmayın çocuklar. Bu topraklarda yükselen her itiraza ‘dış güçler’ dediler. Doğru sizin içiniz onların dışıdır. Sizin içiniz yandığında onlar hep dışarıda duman var dediler, pencerelerini kapattılar.

Gezi direnişinde gençler önce yaşadıkları şehri korumaya çalıştılar, sonra zulme uğrayan dostlarını korumak için çoğaldılar, ona da dış mihrak, terör dediler, şu dediler, bu dediler. Çocuklarımızın gözleri çıkarıldı, çocuklar öldürüldü. ”