Kılıçdaroğlu’ndan tüm muhtarların sorunlarını çözecek öneriler

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 10:13 am - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 10:45 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlar toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu muhtarlara yaşadıkları sorunların çözüm önerilerini anlattı.

Muhtarların sorunlarına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çözüm öenerilerini tek tek sıralarken muhtarlara bütçe, maaş ve personel verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu ‘Merkez Bankası’nın gerçek döviz rezervini’ açıkladı!

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Sayın Ahmet Şimşek dedi ki muhtarların sorunlarını anlatacak ben muhtarların sorunlarını değil çözümü anlatacağım.

Muhtarların haklarını savunmak önce muhtarların sonra bizim görevimiz. Siyasette eleştiri olur ben bunu anlarım eleştirinin dozu biraz biraz sert olur bunu da anlarım ama iftira olmaması lazım.

Ne diyorlardı Mansur Yavaş’ı seçerseniz bütün yardımlar engellenir engellendi mi hayır…Beni sevindiren olay Ankaralıların güvenip oy vermesi

Bu topraklarda yapılan ilk seçim 1833 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yapılan muhtarlık seçimidir. Yani milletvekillerinden daha önce yapılan seçimdir. O yüzden biz muhtarları demokrasinin temel taşı olarak tanıyoruz.

– 82 kanunda biz 354 maddede muhtar adı geçer kimsenin haberi yok. Önce muhtarları demokrasinin temel taşı haline getirmek istiyorsak muhtarlık yasası çıkarmamız gerekiyor. Bu konuda çalışma yaptık ve bütün muhtarlık derneklerine gönderdik ve kanunu hazırlayıp Meclis’e sundu ama reddedildi.

– Seçim kanunu geldi değişiklik yapılıyor. Bu kanunda muhtarlar için birleşik oy pusulası verin dedim. sandığa gidip kabine giriyorsunuz bizim oy vereceğimiz muhtarın oy psulası yok biri cebine atmış gitmiş. Diğerleri için var olan sizin için neden yok .

– Muhtarlık yeri. Muhtarların bağımsız yeri olması lazım

– Muhtarlara birer personel vereceğim. Bunu söyleyince kıyamet koptu. Belediyede binlerce personel var muhtarın neden olmasın

– KÖY Tüzel kişiliklerini kaldırdılar onları yeniden düzenlemek lazım. Muhtarların da bütçesi olsun. Vatandaşın derdini anlatacağı ilk kişi muhtardır. Diyorlar parayı nerden bulacaksınız. Benim 27.5 yılım maliyede geçti. Emlak vergisi toplanıyor mu evet kime gidiyor belediyeye gidiyor. Toplanan emlak vergisinin yüzde 10’u muhtara gitse ne olur.

– Muhtarlar siyasi kimlikleriyle öne çıkmazlar. Muhtar bir mahallenin sosyal dokusunu bilen en iyi kişidir. Sosyal yardımların muhtarların aracılığıyla dağıtılması lazım.

– Belediye meclisinde toplantılar yapılıyor ama sizin haberiniz olmaz, mahalleli gelir bu mahallede karar alınmış ne diyorsunuz ama muhtarın haberi yok.  Muhtarların belediye meclisi toplantılara katılmalı ve söz hakkı sahibi olmalıdır.

– Muhtarlık bir kamu kurumu olarak kabul edilmemiş. Bu nedenle belediye başkanı sizinle özel bir proje geliştiremez bunun da değişmesi lazım.

– Sizin aylıklarınız var izin aldığınızda kesilir neden kesiliyor başkalarının ki kesilmiyor. Size maaş ödemeli.

– Ve Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması lazım. Tüm muhtarlar bir çatı altında toplanması lazım

Kılıçdaroğlu: 84 milyonu Londra’daki bir avuç çeteden kurtaracağız

‘İKİ KONU CHP AÇISINDAN KIRMIZI ÇİZGİDİR’

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Devlet adamı kimliği… Hakkı teslim etme, insanı incitmeme, üretiyorsa destekleme. Biz şu anda neredeyiz? Ayrışan bir topluma dönüştük. Daha düne kadar komşumuzun kimliğini sorgulamazdık şimdi inancını, kimliğini, yaşam tarzını sorgulamaya başladık. Bu çok tehlikeli bir şeydir. Kimlik sorgulanır mı? Ben anne babamı seçme özgürlüğüne sahip miyim? Hayır.

İki konu CHP açısından kırmızı çizgidir. Biri bayrak diğeri vatan. Onun dışında hepimiz kardeşiz.

’14 MİLYARI TUTMUYORSUN, 4 MİLYARI VERGİYE TUTUYORSUN’

Ekonomi açısından büyük sıkıntılarımız var. Toplumun her kesimi sıkıntı içinde. Türkiye kendi kendine yeten bir ülkeydi. Şimdi nohuttan, mercimeğe, canlı hayvandan ete her şey dışardan geliyor. Kim yaptı? Sizin sorgulamanız lazım. Neden gidip yalvarıyoruz? El avuç açıyoruz? Buradan Türkiye’yi çıkarmak zorundayız.

Düne kadar gitmeyen evlatlarımız niye bugün gitmek istiyor? Yanlış yönetim var, hatalar var. Bunları saymayacağım. Bir örnek vereceğim. Pandemide esnaf büyük sıkıntılar çekti. Yardım yaptılar. Şimdi diyorlar ki bu yardımlar vergiye tabi, bunun vergisini ödeyeceksiniz. Hadi diyelim kanun öyle vergiye tabi tuttun. Arkadan Kur Korumalı Mevduat getirdiler. Tefeciye faiz vereceksin vergiye tabi tutmayacaksın, esnafa yardım vereceksin vergiye tabi tutacaksın. 14 milyarı tutmuyorsun, 4 milyarı vergiye tutuyorsun. Devlet böyle mi yönetilir? Devlet böyle yönetilmez. Devletin omurgasını bürokrasi oluşturur.

Muhtar, mama yardımı için kediye ‘fakirlik belgesi’ çıkardı