Kezzaplı Eyüp saldırganı gündem oldu: Murat Özdemir tutuklansın

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 4:23 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 4:23 pm

Eyüpsultan’da 20 kediye kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle 4.5 yıla kadar hapisle yargılanan, Eylül 2023’te tahliye edilen Murat Özdemir yarın görülecek duruşma öncesi sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul Eyüpsultan’da bir camide temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Özdemir (44), 20 kediye kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle 4.5 yıla kadar hapisle İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu.

Eylül 2023’de görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Murat Özdemir, daha önce köpeklerin saldırısına uğradığını belirterek, “Ayrıca kedilerin bulunduğu büyük bir grubun başka bir kediye zarar verdiğini gördüm. Saldırgan kedileri engellemek için elimdeki asidi üzerilerine döktüm. Evde beslediğim civcivlerden birini sokak kedilerinin götürdüğünü görünce sinirlendim ve pet şişeye tuz ruhu koyarak kedinin üzerine döktüm. Bunların dışında kedilere asit dökmedim. Amacım öldürmek de değildi” demişti. Murat Özdemir emniyette ve savcılıkta kedilerin üzerine karton bardakla asit döktüğü yönündeki ifadesini ise kabul etmemişti.

TAHLİYE EDİLDİ

Duruşma savcısı, Murat Özdemir’in saldırıyı birden fazla kez işlemesi ve hayvanlara yönelik kastı olduğunu belirterek tutukluluk halinin devam edilmesi yönünde görüş bildirmişti. Mahkeme ise savunmasının alınmış olması nedeniyle Murat Özdemir’in tahliyesine karar vermişti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM: ‘#MURATÖZDEMİRTUTUKLANSIN’

Özdemir yarın da hakim karşısına çıkacak. Hayvanseverler duruşma öncesi herkesi Çağlayan Adliyesi’ne davet ederken, sosyal medyada da ‘#murat-+özdemirtutuklansın’ kampanyası başlatıldı.

Paylaşımların bazıları şöyle:

 

Kaynak: TELE1