Kentsel dönüşüm adı altında ‘riskli alan’da 12 katlık bina

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 8:36 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 9:54 am

AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kentsel dönüşüm hazırlığı yaptığı Yıldıztabya Mahallesi için yeni imar planı hazırlandı. Yeni plan kapsamında ‘riskli alan’ olan bölgede 12 katlı bina yapılabilecek.

Kentsel dönüşüm adı altında insan hayatı hiçe sayılıyor. Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre, AKP’li belediyenin Yıldıztabya Mahalesi 2’nci Kısma ilişkin hazırladığı imar planına göre 2016 yılında ‘iskli alan ilan edilen mahallede 12 kata varan binalar yapılabilecek.

Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin Bakanlık’ın 2015’te onadığı revizyon nazım imar planını donatı alanlarının yetersizliği nedeniyle iptal etmesinin ardından bölge plansız kaldı.

Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre, hak sahipleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, ‘riski alan ilanı’ndan önce yürürlükte olan plan şartlarına dönülmesine karar verildi. Çoğunlukla düşük katlı binaların yer aldığı mahallede inşa edilebilecek maksimum kat sayısı ise 12 olarak belirlendi. Planlama alanın yüzde 38,24’üne tekabül eden, yaklaşık 40 bin 206 metrekarelik kısmı ‘konut alanı’ olarak ayrıldı. Alanın yüzde 4,81 dini ibadet alanı fonksiyonuna geçirilirken 7 bin 276 metkarelik kısmı da eğitim tesis alanı olarak kaydedildi. Alana iki adet ilkokulun yapılması öngörülürken alanın yüzde 38’i sosyal kamusal tesisler ile yeşil alan, yüzde 23’ü ise yol ve trafo alanı olarak belirlendi.

AKP’li belediye yetkilileri Fetihtepe’de çevik kuvvetle binalara girdi!