AKP’li belediye yetkilileri Fetihtepe’de çevik kuvvetle binalara girdi!

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2022 Cuma 7:48 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 7:48 pm

İstanbul Okmeydanı’nda AKP’li Beyoğlu Belediyesi ‘kentsel dönüşüm’ adı altında insanların yaşadığı binalara çevik kuvvetle, kapıları kırarak girdi.

Beyoğlu Belediyesi, Fetihtepe Mahallesi’nde ‘kentsel dönüşüm’ adı altında insanlara eziyet ediyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, çevik kuvvet eşliğinde dün mahalleye giren Beyoğlu Belediyesi ekipleri, koçbaşıyla binalara girerek elektrik, su ve doğalgaz kesimi yaptı. Hakları verilmeden kentsel dönüşüme zorlanan ve 25 gündür elektrik, su ve doğalgazı kesik olan vatandaşlar, ekiplere engel olmaya çalıştı.

Bir araya gelen yerleşim sakinleri, “Fetihtepe bizimdir, bizim kalacak” dedi. “Önce yıkıp sonra hukuku uygulamak istiyorlar” diyen sakinler, “Hukuksuz, kanunsuz bu uygulama elbet anlaşılacak ve sonlandırılacaktır ancak her şey için geç olacaktır. AKP bu yaptığı kurnazlıkla övünsün” ifadelerini kullandı. Kesintiler karşısında gözyaşlarını tutamayan bir yurttaş, “Polisler vursun bizi artık” diyerek isyan etti. Yüzde 94 yatalak çocuğu olduğu belirten bir mahalle sakini de belgesini polislere göstererek, “Burada her gün ayrı bir stres yaşıyoruz, yeter. Bayram üstü bu zulüm olur mu?” diye isyan etti.

AKP’li belediyeden bir yılda üçüncü zam