Kendini dekan olarak atayan rektör: Ben o işlerden anlamam

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 1:29 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 1:29 pm

Gaziantep Üniversitesi’ne rektör olarak atandıktan sonra kendisini Güzel Sanatlar Fakültesi’ne dekan olarak atayan Prof. Dr. Arif Özaydın, fakültede profesör olmadığı gerekçesiyle atama yapamadığını savundu. Ancak fakültenin resim bölümünde bir profesörün görev yaptığı öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Arif Özaydın, kendisini Güzel Sanatlar Fakültesi’ne (GSF) dekan olarak atadı.

Cumhuriyet’ten Çağatan Akyol’un haberine göre, Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan ve ekonomi alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Özaydın, vekaleten dekan olduğunu belirterek “Ben de memnun değilim bu durumdan. Vekâleten idare ediyorum. Ben güzel sanatlar fakültesinin sadece dekanıyım. O işlerden anlamam” dedi.

GSF’de dekanlık görevi için profesör bulunmadığını söyleen Prof. Dr. Özaydın, “Geldiği zaman atanır. Bir doçent var, onu yardımcım yaptım. İşleri o yürütüyor. Ben anlamam o işlerden, kalkıp da sanat dersine girmem” dedi. Ancak fakültenin internet sitesisnde yer alan akademik personel listesinde resim bölümünde bir profesörün görev yaptığı görüldü.

“MECBUR KALDIĞIM İÇİN YAPIYORUM”

‘İşi ehline verme’ taraftarı olduğunu belirten Prof. Dr. Özaydın, “Ben öğrenciyken iktisadi idari bilimler fakültesi dekanlığını bir mühendis yaptı. Acı ve vahim bir şeydi. Ben de mecbur kaldığım için yapıyorum dekanlığı, yoksa hayatta yapmam. Bana teklif edilse de yapmam. Sizin bildiğiniz bir profesör varsa atayalım” diye konuştu. GSF için profesör ilanı verilmemesini, devletin kadrolarının dolması sözleriyle savunan Özaydın, mart ayı itibarıyla profesör ilanı için başvuracaklarını kaydetti.