Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarıyla görüşeceği tarih belli oldu

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 7:10 am - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 7:20 am

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Haziran’da da partisinin il başkanları ile bir araya gelecek. Görüşmeye 81 ilin de il başkanı davet edildi.

Toplantıda seçim değerlendirilmesi ve kongre süreçlerinin ele alınması bekleniyor. Ayrıca başkanlardan bazılarının görüşmede “örgütlere daha fazla önem verilmesi, seçimlerde aday gösterilirken örgütlerin fikrine danışılması” gibi konuları gündeme getireceği söyleniyor.

Öte yandan, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta yaptığı görüşmede, buluşma yeri son ana kadar saklanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun Canan Kaftancıoğlu ile görüşmesi ise kamuoyuyla paylaşılmamış ve görüşmeye dair görüntü de servis edilmemişti.

CHP’de kurultay 29 Ekim’de yapılabilir

ŞU AN SESSİZLİK VAR

Bu kapsamda partide genel anlamda parti içindeki seçim sonuçları değerlendirmesine ilişkin şimdilik “sessizlik” gözlemleniyor. Partinin il başkanları konuyla ilgili “Parti içi meseleleri açık konuşmak doğru değil” yorumunu yapıyor.

İMAMOĞLU GÖRÜŞME SONRASI NE DEMİŞTİ

İBB Başkanı İmamoğlu da Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrasında “Hiçbir zaman parti içindeki meseleleri seviyenin daha ötesinde paylaşmadım, paylaşmayı da doğru bulmam” ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Demirel’i “farklı görüş” vurgusuyla andı