CHP’de kurultay 29 Ekim’de yapılabilir

Yayın tarihi: 18 Haziran 2023 Pazar 9:15 am - Güncelleme: 18 Haziran 2023 Pazar 9:15 am

“Değişim” seslerinin her geçen gün yükseldiği CHP’de kurultayın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan değişim talepleriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önce Merkez Yönetim Kurulu’nda değişime gitti ardından da danışmanlarının görevine son verdi. Verilen kurultay mesajlarının ardından tarih konuşulmaya başlandı.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, kurultay takviminin başlamasının ardından mahalle, ilçe ve il kongreleri yapılacak. Tüm kongrelerin 15 Ekim’de tamamlanması öngörülüyor. Bu aşamada kurultay delegeleri de belirlenmiş olacak. Kurultay tarihi ise henüz netleşmedi. Bu konuda tüzük gereği Parti Meclisi’nin karar alması gerekiyor. CHP, kurultayı anlamlı bir tarih olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirmeyi değerlendiriyor. Parti içinde kurultayın yerel seçimler sonrasına bırakılması gerektiğini savunanlar da bulunuyor. Tüzükte yapılacak değişikliklerle ‘önseçimin önü açılacak’ beklentisi de var. Ancak belediye başkan adaylarını belirlerken önseçim şartının çok kapsamlı uygulanmayacağı belirtiliyor.

CHP İzmir milletvekilleri yerel seçimler için hazırlıklara başladı