Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçim çağrısı: Elinizi vicdanınıza koyun

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 4:52 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 5:34 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halka yerel seçim çağrısı yaparak, “Önümüzdeki belediye seçimlerinde ne olursunuz elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgülle birlikte Erzincan’a geldi. Kemal Kılıçdaroğlu burada halka seslendi.

“ÇİFTÇİNİN PARASINI 5 AY SONRA VERENLER BEŞLİ ÇETENİN PARASINI TAK TAK TAK ÖDÜYOR”

Kemal Kılıçdaroğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çiftçinin ürününü aldıktan sonra 4-5 ay sonra ödemeye yapmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Çiftçi dediğiniz kişi tarlasında çalışır, alın teri döker, ürününü elde eder. Hatırlar mısınız Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üzerinde şöyle bir ifade vardı: Ofis çiftçinin kara gün dostudur diye. Bugün buğdayınzı, arpanızı götürdünüz. Normalde bunları alması lazım. Sıraya koyuyorlar. Paranızı dört beş ay sonra ödeyeceğiz diyorlar ama şunu sakın unutmayın çiftçinin parasını dört ay beş ay sonra ödeyeceğiz diyorlar ama Beşli Çete’nin parasını aynı gün tak tak tak ödüyor üstelik dolar olarak ödüyor. Benim görevim de milletvekilinizin görevi gibi sizin hakkınızı hukukunuzu savunmaktır. Dışarıdan buğday alıyorlar, dışarıdan arpa alıyorlar, dışarıdan et alıyorlar, dışarıdan canlı hayvan alıyorlar. Dışarıdan mercimek alıyorlar. Dışarıdan nohut alıyorlar. Dünyanın milyar dolarlarını ödüyorlar ama bizim çiftçiye gelince para yok diyorlar. Hakkınızı vermiyorlar. Sizin hakkınızı hukukunuzu Kemal kardeşiniz sonuna kadar koruyacak” şeklinde konuştu.

“ASIL ZAMMI YEREL SEÇİMDEN SONRA GÖRECEKSİNİZ”

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarının yarattığı hayat pahalılığının artarak süreceğine işaret ederek 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra zamların artacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Emekliye zammı yıl sonunda vereceğiz diyorlar. Yani Ocak ayında vereceğiz diyorlar. Ne demektir Ocak ayında vereceğiz? Asıl zammı Ocak’tan sonra yapacağız durumu idare ediyoruz ama Ocak’tan sonra göreceksiniz yağmur gibi zamlar gelecek deniyor. Ocak’tan sonra belediye başkanları seçimleri süreci gelecek. Belediye başkanları seçiminden sonra asıl zamları o zaman göreceksiniz” dedi.

Yerel seçimler için halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına bu güzel ülkeyi seviyorsanız, çoluk çocuğunuza hizmet ediyorsanız, huzur içerisinde bu memlekette hepimiz yaşamak istiyorsak önümüzdeki belediye seçimlerinde ne olursunuz elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Halktan yana kullanın, adaletten yana kullanın, hukuktan yana kullanın, insandan yana kullanın” ifadelerini kullandı.

200 LİRA ÇIKARIP “PARANIN İTİBARI”NI ANLATTI!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 200 TL’nin yürürlüğe girdiği 2009 yılında yaptığı konuşmada söylediği “Paranın itibarı milletin itibarıdır” sözünü hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu cebinden çıkardığı 200 TL’yi göstererek yıllar içerisinde paranın alım gücünün nasıl eridiğini örneklerle anlattı.

Kılıçdaroğlu, “200 lira şu banknot 2009 yılında yürürlüğe girdi. 2009’da yürürlüğe girince 131 dolar alıyordunuz. Şimdiyse sadece 7 dolar alıyorsunuz. Paranın nasıl eridiğini 200 liranın nasıl pula döndüğünü bundan daha iyi bir örnek göstermez. Bu para yürürlüğe girdiğinde 44 kilo pirinç alıyordu şimdi bu 200 lirayla en fazla 5 kilo pirinç alıyorsunuz. Bakınız bu banknot çıktıktan sonra Erdoğan şu konuşmayı yaptı: Para tıpkı bayrak gibi, tıpkı milli maç gibi bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler. Doğru mu? Evet doğru. Paranın itibarı milletin itibarıdır. Bugün 200 liranın nereden nereye geldiğini ve Türkiye’nin itibarının ne olduğunu da gördünüz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Erzincanlılara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Canlarım, dostlarım, arkadaşlarım, eğer biz cansak memleketimizin içinde bulunduğu durumu hep beraber düşünmek zorundayız. Eğer biz cansak bu memleketi bu badireden çıkarmak zorundayız” dedi.