Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘kucaklaşma’ mesajı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 4:35 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 4:35 pm

Şırnak’a giderek Uludere Katliamı’nda ölen aileleri ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Şırnak’a gitti. Uludere Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri ile kucaklaşan Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından fotoğraflar yayımladı. Aileler ile birlikte oturduğu alandaki fotoğraflara Kılıçdaroğlu şu notu düştü:

“Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz. Artık geçmişte yaşamak istemiyorsak, önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır. Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim.”

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı fotoğraflar ise şöyle:

NE OLMUŞTU?

28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesinde bulunan Ortasu (Roboski) Köyü’nden Irak’a geçen bir grup kaçakçı, PKK’lı zannedilerek, F-16 savaş uçakları tarafından vurulmuş, olayda 19’u çocuk 34 kişi yaşamını yitirmişti. Uzun süre yargılama yapılamamıştı. AİHM’e taşınan dosya avukatları eksik evrak vermesi nedeniyle faili meçhule bırakıldı.