Kılıçdaroğlu’ndan Uludere kucaklaşması

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 11:53 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 2:16 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere Katliamı’nda ölen 34 kişinin ailelerini ziyaret etmek için Şırnak’a gitti. Kılıçdaroğlu, ziyaretinde, “Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım” dedi. KPSS’nin iptali için de konuşan Kılıçdaroğlu, “Milli Eğitim’den Saray’a kadar en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var. Her şey bir anlamda bitmiş vaziyette. Söz verdim bir söz veriyorum adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek”” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah saatlerinde Şırnak Uludere’ye gitti. Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de Uludere Katliamı’nda hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarını ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’na; eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nun 15 ay süren çalışmalarında görev yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, eşlik etti.

Kılıçdaroğlu’nu Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Erdoğan Toprak ile birlikte CHP Şanlıurfa İl Başkanı Cihangir Bilin, CHP Hakkâri İl Başkanı Nazım Demir, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan karşıladı.

“ŞIRNAK SENİNLE GURUR DUYUYOR”

Şırnaklılar, Kılıçdaroğlu için “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, “Şırnak seninle gurur duyuyor” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

“ACI HALA DİNMİŞ DEĞİL”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere Katliamı’nda ölenlerin ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Değerli basın mensupları 28 Aralık 2011’de burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i 18 yaşından küçüktü. Acı hala diniş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım. Olayın aydınlatılmasına söz vermek için geldim. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olmalı. Ölenler geri gelmeyecek bunun farkındayım. Bir şekilde annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler hala evlat acısı yaşıyorlar ve adaleti bizden istiyorlar. Adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Adalet sağlanırsa toplumda artık kucaklaşma barışı sağlamış olursunuz. Aksi halede annelerin yüreğindeki acı sönmeyecek.

“SÖZLÜDE HAKKI YENİLENLER VARDI SINAVLARDA HAKLARI DA YENİLENLERİ GÖRDÜK”

(KPSS’NİN İPTALİNE İLİŞKİN SORU) Devlette çok büyük bir çürüme olduğunu biliyorum. Ben boşuna Milli Eğitim’in kapısına gitmedim. Boşuna oraya hakkı hukuku sağlamak için adaletin sağlanmasını söyledim. Sözlüde hakları yenilenler vardı. Sınavlarda hakları da yenilenleri gördük. Çürüyen bir yapı var bu çürüyen yapıyı düzeltmek zorundayız. Hakkı hukuku savunmak zorundayız.

“ROBOSKİ’DEN SÖZ VERİYORUM”

Bu ülkeye adalet getireceğiz. Bakın ben buradan Roboski’den söz veriyorum. KPSS’ye girip hakkı elinden alınan o gencecik çocuklarımızın hakkını korumak zorundayız. Adalet bu ülkeye gelirse huzur gelir. Milli Eğitim’den Saray’a kadar en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var.  Her şey bir anlamda bitmiş vaziyette. Söz verdim bir söz veriyorum adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek”

 

 

 

Kılıçdaroğlu ‘helalleşme yolculuğu’na çıkıyor: Sadece iktidarı devralmak yetmiyor

NE OLMUŞTU?

28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesinde bulunan Ortasu (Roboski) Köyü’nden Irak’a geçen bir grup kaçakçı, PKK’lı zannedilerek, F-16 savaş uçakları tarafından vurulmuş, olayda 19’u çocuk 34 kişi yaşamını yitirmişti. Uzun süre yargılama yapılamamıştı. AİHM’e taşınan dosya avukatları eksik evrak vermesi nedeniyle faili meçhule bırakıldı.