Kemal Kılıçdaroğlu Konya’daki katliam sonrası Erdoğan’a seslendi!

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 8:15 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 1:28 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesinden sonra doktorlar için önceki konuşmalarında ‘Giderlerse gitsinler’ diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin” dedi. 

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya, Hacı Mehmet Akay tarafından silahla katledildi. Karakaya’nın katledilmesi sonrası Konya’da doktorlar iş bırakırken Türk Tabipleri Birliği ile Hekimsen, 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde grev kararı aldı. Karakaya’nın katledilmesine ilişkin tepkiler sürerken bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlara ilişkin olarak ‘giderlerse gitsinler’ sözlerini hatırlatarak sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından şunları dile getirdi:

Katledilen Doktor Ekrem Karakaya hakkında açıklama yapan Konya Valisi yuhalandı

“ERDOĞAN GÖR YARATTIĞIN İKLİMİ UTAN UTAN”

“Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline “giderlerse gitsinler” demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!”

“SİLAHLANANLARA ŞUNU SÖYLEYEYİM; BUNUN BEDELİ VAR”

Kemal Kılıçdaroğlu, Karakaya’nın katledilmesinden sonra  bir paylaşım daha yaptı. Ruhsatsız silahlar da devasa bir artış olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu,” Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas’ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Bugün bir hekim katledildi. Katil ruhsatlı silah taşıyordu belki ama ruhsatsız silahlarda da artış devasa. Silahlananlara şunu söyleyeyim; bunun bedeli var. Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas’ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir.”

Sağlık emekçileri iş bırakıyor

RTÜK katledilen Doktor Ekrem Karakaya hakkındaki haberlere yayın yasağı getirdi

 

Hastanede cinayet dehşeti! Konya’da silahlı saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi