Katledilen Doktor Ekrem Karakaya hakkında açıklama yapan Konya Valisi yuhalandı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 7:26 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 1:29 pm

Konya Valisi Vahdettin Özkan,  katledilen Doktor Ekrem Karakaya hakkında açıklama yaparken sağlık emekçileri tarafından yuhalandı. 

Konya Şehir Hastanesi’nde Hacı Mehmet Akay, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’yı silahla öldürdükten sonra intihar etti. Saldırı sonrası hastaneye giderek açıklamada bulunan Konya Valisi Vahdettin Özkan, iş bırakan sağlık emekçilerinin protestosu ile karşılaştı. Vali, sağlık emekçileri tarafından yuhalandı.  Özkan’ın açıklaması ise şöyle:

RTÜK katledilen Doktor Ekrem Karakaya hakkındaki haberlere yayın yasağı getirdi

”Bütün sağlık çalışanlarımızın, sağlık hizmeti karşısında insanlarımızın müteşekkir olması lazım. Hekimlerimize, sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın. Öncelikle saldırıyı nefretle kınıyoruz. Maalesef üzülerek söylüyorum saldırıyı gerçekleştiren de yine bir hastanemizde çalışan sağlık hizmetinde çalışan bir görevli. Bunu da nefretle kınıyorum. 06.07.2022 günü saat 14.30 sıralarında Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, Şehir Hastanesinde çalışan uzman doktor Ekrem Karakaya’nın klinik odasına gelmiş ve silahlı saldıra bulunmuştur. Maalesef hekimimiz hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren güvenlik görevlisi de hayatını kaybetti. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hekimimize Allah’tan rahmet, başta yakınları ve mesai arkadaşlarım ve tüm sağlık çalışanımıza başsağlığı diliyorum. Konu adli makamlarımızca çok yönlü olarak soruşturulmaktadır.”

Hastanede cinayet dehşeti! Konya’da silahlı saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi

Sağlık emekçileri iş bırakıyor