Sağlık emekçileri iş bırakıyor

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 6:11 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 4:12 am

Konya’da Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya, Hacı Mehmet Akçay isimli hastanın silahlı saldırısı ile katledildi. Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Hekimsen, Karakaya’nın ölümü ardından grev kararı aldıklarını açıkladı.

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, görev başındayken Hacı Mehmet Akçay isimli hasta tarafından silahla katledildi. Katil, Karakaya’yı öldürdükten sonra intihar etti.

Hastanede cinayet dehşeti! Konya’da silahlı saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Karakaya’nın katledilmesinin ardından iki gün boyunca grev kararı aldı. TTB, 7 ve 8 Temmuz’da iş bırakacaklarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek sosyal medyadan şöyle duyurdu:

“Dr. Ekrem Karakaya Görevi Başında Katledildi! Öfkeliyiz! Şiddete karşı 7-8 Temmuz’da G(ö)REV’deyiz!

HEKİMSEN: MESLEKTAŞLARIMIZIN KANI ÖNLEM ALMAYAN YÖNETİCİLERİN ELLERİNDE

Hekimsen, Karakaya’nın katledilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Twitter’dan etiketleyerek, “Meslektaşımızın kanı saldırgan kadar silahla hastaneye girilmesine engel olamayan hastane yönetiminin ve bugüne kadar hiçbir önlem almayan yöneticilerin de ellerindedir” açıklamasında bulundu.

Sendikanın  Kurban Bayramı sonrasında paydaşları ile görüşeceklerini belirterek  7 ve 8 Temmuz’da greve çıkacaklarını bildiren açıklaması şöyle:

“Konya Şehir Hastanesi’nde bir sağlık teröristi, saat 14.30 sıralarında Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’ya polikliniğinde hastalarına baktığı sırada tabancayla 10 – 15 el ateş açmıştır. Meslektaşımız şehit olurken şahıs olayın ardından aynı silah ile intihar etmiştir.

Meslektaşımız Ekrem Karakaya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, görevi başında şehit olmuştur. Meslektaşımızın kanı saldırgan kadar silahla hastaneye girilmesine engel olamayan hastane yönetiminin ve bugüne kadar hiçbir önlem almayan yöneticilerin de ellerindedir.

Ailesine, sevenlerine ve tüm camiamıza sabırlar dileriz. Silahla o hastaneye, o polikliniğe nasıl girildiğinin takipçisi olacağız ve sorumluların yanına bırakmayacağız. Türk milletinin ve camiamızın başı sağ olsun.

Sendikamız tüm Türkiye’de 2 Gün (7 Temmuz – 8 Temmuz 2022) eylem kararı almıştır. Bayram sonrası için yapılacaklar hakkında paydaşlarımızla görüşülecektir.”

YAKA KARTLARI HAZIRLANDI

Hekimsen, Twitter’dan Doktor Karakaya’nın için hazırlanan yaka kartlarını paylaşarak, “Şu an acilde çalışmak zorunda olan ya da nöbetçi olanlar, buradan çıktı alıp yakanıza takın lütfen!” açıklamasında bulundu.

BASIN AÇIKLAMASI İÇİN ÇAĞRI

Sendika,  Ankara Şehir Hastanesi Erişkin Acil Servis önünde yarın (7 Temmuz) basın açıklaması yapacaklarını duyurarak, “Tüm meslektaşlarımızı destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

TTB’DEN BASIN AÇIKLAMASI

TTB, katledilen Ekrem Karakaya için basın açıklaması yaptı. Birlik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” sözlerini hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere şiddet ve ölüm olarak dönmektedir. Dün bize “giderlerse gitsinler” diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz! Doktor Ekrem Karakaya’nın katledildiği bugün yeniden daha güçlü bir şekilde söylüyoruz. Sağlık çalışanlarının ve hekimlerin kılına dokunulmasına tahammülümüz kalmamıştır.”