Hastanede cinayet dehşeti! Konya’da silahlı saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 3:37 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:36 pm

Konya Şehir Hastanesi’nde Hacı Mehmet Akçay isimli hastanın silahlı saldırısı sonucu doktor Ekrem Karakaya yaşamını yitirdi. Katil, doktoru öldürdükten sonra intihar etti.

Türkiye’de sağlıkta şiddet durmuyor. Bu kez Konya’da bir doktor hastanede tartışmaya girdiği hastanın silahlı saldırısına uğradı ve ağır yaralandı.

AA’nın haberine göre, Konya Şehir Hastanesi’nde bir poliklinikte tedavi gören hasta Hacı Mehmet Akçay ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Doktoru silahla vuran Hacı Mehmet Akçay, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan doktor Karakaya ve hastanın ameliyata alındı.

Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

DOKTOR VE SALDIRGAN KURTARILAMADI

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Özkan konuyu takip ettiklerini belirterek saldırıya uğrayan doktor ve saldırganın hayatını kaybettiğini açıkladı.

KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da olayın ardından açıklama yaptı. Koca şu ifadeleri kullandı:

“Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.”

KATİL İŞ YERİNDEN İZİN ALIP GELMİŞ

Hacı Mehmet Akçay’ın , güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi’nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi’ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. Saldırının yaşandığı odada ise eşyaların dağıldığı görüldü.

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçay’ın annesi Kezban Akçay’ın 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi’nden sevkle Konya Şehir Hastanesi’ne getirildiği, burada doktor Ekrem Karakaya tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.

İKİ ÇOCUK BABASIYDI

Kayseri Develi’de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya’nın , 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi.

KONYA VALİSİ ÖZKAN: SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, kanlı saldırı sonrası Konya Şehir Hastanesine giderek İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’tan bilgi aldı. Hastane çıkışında açıklamada bulunan Vali Özkan, saldırıyı kınadığını belirterek, şunları söyledi:

”Bütün sağlık çalışanlarımızın, sağlık hizmeti karşısında insanlarımızın müteşekkir olması lazım. Hekimlerimize, sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın. Öncelikle saldırıyı nefretle kınıyoruz. Maalesef üzülerek söylüyorum saldırıyı gerçekleştiren de yine bir hastanemizde çalışan sağlık hizmetinde çalışan bir görevli. Bunu da nefretle kınıyorum. 06.07.2022 günü saat 14.30 sıralarında Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, Şehir Hastanesinde çalışan uzman doktor Ekrem Karakaya’nın klinik odasına gelmiş ve silahlı saldıra bulunmuştur. Maalesef hekimimiz hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren güvenlik görevlisi de hayatını kaybetti. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hekimimize Allah’tan rahmet, başta yakınları ve mesai arkadaşlarım ve tüm sağlık çalışanımıza başsağlığı diliyorum. Konu adli makamlarımızca çok yönlü olarak soruşturulmaktadır.”

VALİ ÖZKAN’A TEPKİ

Vali Özkan, açıklama yaptığı sırada hastane önünde olayı protesto etmek için iş bırakıp toplanan sağlık çalışanlarının da tepkisiyle karşılaştı.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TABANCA, RUHSATLI TABANCASIYMIŞ

Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı Şehir Hastanesi’ndeki klinikte ateş ederek öldürdükten sonra intihar eden Yunak Devlet Hastanesi’nde görevli Hacı Mehmet Akçay’ın saldırıda kullandığı tabancanın, kendi adına taşıma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

Konya’da Doktor Karakaya’nın katledilmesinin ardından TTB’den grev kararı

DOKTORLAR KARAKAYA İÇİN EYLEM YAPTI

Karakaya’nın katledilmesinin ardından sağlık emekçileri Konya’da protesto eylemi yaptı. Sağlık emekçileri “Hekime uzanan eller kırılsın” diyerek slogan attı.

“ADLİYEYE SİLAHLA GİRİLEBİLİYOR MU?”

Hastane önünde açıklama yapan bir doktor, Karakaya’nın katledilmesine isyan etti. Doktor şunları dile getirdi:

Yıllarını vermiş bir doktor arkadaşımız. İnsanlar buraya nasıl silahla giriyor. Bunun hesabını kim verecek. Tamam insanlar acılı. Acılı insanlar mahkemeye giriyor bunla girebiliyor mu? Deneyelim adliye 200 metre ilerde kim girebiliyor? Kimse giremez. Gazeteci arkadaş denemek ister misin? Giremezsin. Biz artık gönüllümüzle hizmet veremiyoruz. Bir doktor vuruluyorsa.. Gitsin başka yerde muayene olsun

“BİZ ÖLMEK İÇİN OKUMADIK”

Hastane önünde eylem yapan sağlık emekçileri arasındaki bir doktor, Karakaya’nın katledilmesine ilişkin olarak, “Biz doktoruz ölmek için okumadık” dedi. Doktor şunları dile getirdi:

“Ölen kişi doktor. Ölen kişi sadece bir kişi değil. Ölen kişi birinin kocası birinin babası. Biz doktoruz biz ölmek için okumadık.”

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı getirdi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir.”

 

 

 

Avukatlık bürosunu basan saldırgan avukatı ve kendisine dava açan kadını öldürdü

Hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor diplomasını yırtıp istifa etti

Diplomasını yırtan doktor: Hukukun işlemesi Sağlık Bakanının atacağı tweete kalmamalı

Cerrahpaşa’da doktora saldırı! Acil dışındaki tüm ameliyatlar durdu