‘Kaz Dağları Andı’ hep bir ağızdan okundu: Dört bir yandan direnişe destek geliyor

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 12:57 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 1:05 pm

Altın madeni olduğu gerekçesiyle, Kaz Dağları’nda yapılan doğa talanına tepkiler sürüyor. Kaz Dağları’nda kamp kuran ve katliama karşı direnen çevreciler Kaz Dağları Andı okudukları ve “Kaz Dağları bizimdir, bizim kalacak” sloganı attığı bir video paylaştı.

Altın madeni olduğu gerekçesiyle, Kaz Dağları’nda yapılan doğa talanına tepkiler sürüyor. Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesi’nin düzenlediği Kaz Dağları buluşmasına binlerce vatandaş katıldı. Kamp kurarak doğa katliamına karşı direnen çevreciler, hep bir ağızdan Kaz Dağları Andı okudu. Çevreciler ”Kaz Dağları bizimdir bizim kalacak”sloganları attı. Direniş büyüyor…

 

195 bin ağacın kesildiği Kaz Dağları’na bir altın madeni daha…

Direniş alanına pankartlar asıldı.

Su ve Vicdan Nöbeti, direniş alanına ”DERELER ÖZGÜR, ORMANLAR HÜR, SU YAŞAMDIR ,SATILAMAZ!” yazılı pankartlar asarken anonim pankartlarda direniş alanını süsledi.

 

Johnny Depp’in fan hesabı, ‘Kaz Dağları’ paylaşımıyla heyecanlandırdı

 

Çarşı, ücretsiz çay dağıtıyor

Doğa Katliama’na direnen gruplar arasında Çarşı dikkat çekti. Tribünlerde ‘KAZ DAĞLARININ ÜSTÜ, ALTINDAN DAHA DEĞERLİDİR” pankartı açan grubun alanda ücretsiz çay dağıttığı öğrenildi.

Türkiye’nin her yerinden destek geliyor…

Demokrasi Meclisi, Kadıköy şubesi, Kaz Dağları’nı savunmaya geldiklerini duyurdu.

Sanatçılar da destek oluyor

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına tepki için 18 Ağustos Pazar günü Kaz Dağları’nda ücretsiz bir orman konseri verecek. Fazıl Say, o gün ilk defa yeni bestelediği ‘Kaz Dağları Marşı’nı seslendirecek.

Ormanda tepki konseri! Fazıl Say Bestelediği Kaz Dağları marşını ilk kez çalacak

Türk rock müziğinin önemli isimlerinden ve öncülerinden Cahit Berkay öncülüğündeki Moğollar grubu Çanakkale’de “Orman katliamına dur” başlıklı bir konser düzenledi.

Çevrecilerin okuduğu andın tamamı

Ağaçların ayakları yok kaçmaya…
Elleri yok dövüşmeye…
Dilleri yok sövmeye…
O halde…
Kaz Dağlarımızı biz savunacağız biz…
Bu dağlarda durursa kalbim bir gün…
Düştüğüm yere gömün…
Yüreğim dağ çiçeklerindedir..

Kaz Dağları’nda ne oluyor?

Türkiye’nin dört bir yanından, binlerce kişi, doğal alanın talan edilerek maden arama çalışmalarına açılmasına gösterdiği direniş sürüyor. Şuana kadar en az 195 bin ağacın kesildiği de öğrenildi.