Kayyum Rektör Naci İnci, vakıf kurdu

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:20 am - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:28 am

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile atanmış olan Rektör Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı adında bir vakıf kurdu. Vakfın yönetiminde AKP’ye yakınlığıyla bilinen isimler de yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) adında 250 bin lira mal varlığı olan bir vakıf kurdu. Vakfın amacı, “Başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere tüm yükseköğretim kurumlarının kurumsal kapasitesine destek olarak, üniversitelerin insanlığa yaptığı katkıları artırmak” olarak açıklandı.

İnci’nin yanı sıra vakfedenler arasında üniversitenin rektör yardımcıları Gürkan Selçuk Kumbaroğlu ve Fazıl Önder Sönmez ile genel sekreter vekili Hasan Fehmi Topal, Boğaziçi mezunu olan AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Mehmet Altunkılıç, Mehmet Yalçıntaş ile AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) ve BURA’nın başkanı Muhammed Fehim Paluluoğlu da bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın aktardığına göre BURA’nın ilk genel kuruluna, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Derneğin ilk talebi ise Boğaziçi’ne cami yapılması olmuştu. BUVAKIF’ın yönetim kurulu ise Boğaziçi Rektörü İnci, genel sekreter vekili Topal, BURA Başkanı Paluluoğlu, BURA Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yeşilyurt ve Mehmet Yalçıntaş’tan oluştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde görevden alma