Kaymakamdan utandıran paylaşım

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 1:41 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 1:54 pm

Mardin Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan kadına ayakkabı boyası kutusu hediye etti. Solmaz’ın özel kalem müdürü TELE 1’e yaptığı açıklamada “Kadına birçok iş teklifi yaptık fakat kendisi ayakkabı boyacılığı yapmak istedi” ifadelerini kullandı.

Mardin Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Süreyya E. isimli kadına ayakkabı boyası kutusu hediye etti. Solmaz’ın ayakkabı boyası kutusu hediye ettiği anın fotoğrafı Midyat’ın sosyal medya hesabında paylaşıldı. Paylaşımda “Helal lokma peşinde. Midyat Dörtyol’da ailesinin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yaparak 5 çocuğuna bakmaya çalışan 36 yaşındaki Süreyya E.’nin ihtiyaçları Kaymakamımız Ahmet SOLMAZ tarafından giderildikten sonra kendisine boya sandığı da hediye edildi” ifadelerine yer verildi. Solmaz’ın geçimini boyacılık yaparak sağlayan kadına verdiği hediye sosyal medyada tepkilere neden oldu.

“MADEM BU İŞİ YAPACAKSINIZ O ZAMAN YENİ BİR BOYA KUTUSUYLA YAPIN”

Kaymakam Solmaz’ın özel kalem müdürü TELE 1’e yaptığı açıklamada haberlerin çarpıtıldığını kaymakamın iyi niyetli bir şekilde yardım etmek istediğini söyledi. Süreyya E.’nin Midyat çarşıda boyacılık yaptığını ve esnafların onu yardım için kaymakamlığa gönderdiğini söyledi. Solmaz’ın kalem müdürü şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu vatandaşa çalışma şartları sunduk. Bayana boyacılık yapmayın iş bulalım dedik. Ev eşyalarına kadar yardım ettik. Kadın özellikle bu işi yapmak istediğini belirtti. Kaymakam bey de kendisine ‘Bu işi yapacaksanız o zaman yeni bir ayakkabı boyası kutusuyla yapın’ dedi.