Nazımiye Kaymakamı’ndan tepki çeken sosyal medya paylaşımı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 Cumartesi 7:46 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 6:24 pm

Tunceli’de Nazımiye Kaymakamı Uğur Türkan’ın eli silahlı kişilerle Düzgün Baba Cemevi’ni ve Cemevi yöneticilerini “Devletin gücünü göstereceğim” diyerek tehdit ettiği iddia edildi.

Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, Düzgün Baba Dergâhı’na son 3 yılda 60 bin lira para cezasısı verildiği ve bu cezaların hukuksuz şekilde kesildiği yönünde dernek olarak yazılı açıklama yaptı.

Olayın basına yansımasının ardından, Düzgün Baba Cemevi Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan silahlı kişilerle Cemevi önünde çektirdiği fotoğrafı paylaşarak Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek’i tehdit etti.

“DEVLETİMİZİN GÜCÜNÜ SANA DA UZANTILARINA DA GÖSTERECEĞİZ”

Uğur Tutkan’ın paylaşımında“Dernek adı altında halkımızın inancını kullanarak, para toplayarak, topladığı paraları usulsüz kanunsuz ve Düzgün Baba Cemevi ve mekanı dışında yani amaç dışı harcayacaksın. Sonrada Cemevlerimizi biz ticarethane olarak göreceğiz. Kanunsuzluk, usulsüzlük, kıblesi olanlara doğru yolu göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kanun, hukuk devletidir. Sana da uzantılarına da öğreteceğiz; kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü” tehditleri yer alıyor.

CEMEVİ’NDEN AÇIKLAMA

Düzgün Baba Cemevi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Dün Düzgün Baba Cemevi olarak yaptığımız açıklamadan sonra, Nazımiye Kaymakamı Devletin kolluk güçleriyle Cemevimizin önüne gelip silahlarla poz verip, Cemevi başkanı ve yönetimini ‘size ve uzantılarınıza Devletin gücünü göstereceğim’ diye tehdit ediyor. İftiralarla karalamayla Cemevi yönetimine dönük algı yaratmaya çalışıyor. Varsa elinde kanunsuzluk ve usulsüzlük yaptığımıza dair bir belgen ver mahkemeye hukuk önünde hesaplaşalım! Bir Alevi inanç merkezine silahlarla gelip kapının önünde poz verip o Cemevinde hizmet verenleri tehdit ederek devletin gücünü böyle mi gösteriyorsun?”

Alevilere küfreden Yakup Tilki’nin ifadesi ortaya çıktı