Alevilere küfreden Yakup Tilki’nin ifadesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:25 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:25 pm

Sosyal medya hesabından Alevilere küfreden ve tepkiler üzerine gözaltına alınıp tutuklanan Yakup Tilki savcılıktaki ifadesinde “Alkollüydüm” dedi.

Kocaeli’de sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Yakup Tilki isimli bir kişi Alevilere küfürler etti. Paylaşılan görüntüler tepki çekerken, şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup Tilki’yi gözaltına aldı.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı da Yakup Tilki hakkında “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçundan soruşturma başlattı. Dün adliyeye sevk edilen Yakup Tilki, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Canlı yayında Alevilere küfür eden Yakup Tilki tutuklandı

BÜTÜN ALEVİLERİ KASTETMEMİŞ!

Yakup Tilki savcılıktaki ifadesinde, sosyal medyada sohbet ettiğini belirterek, “Alkollüydüm. Sosyal medyada herkese açık bir sohbet yapıyorduk. Grupta konuşan birileri savunduğum iktidar partisine, İslam’a küfür ve hakaret ettiler. Ben hakaret edenlere tepki gösterdim. Kullandığım cümleleri onlara söyledim. Herkese söylemedim. Bütün Alevileri kastetmedim. Sosyal medyada yayın sırasında alkollüydüm” dedi.

Alevilere küfür eden Yakup Tilki tutuklandı!