Kaybettiklerini gördükçe korku salmaya çalışıyorlar

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 5:07 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 5:07 pm

Seçimlere saatler kala oylarındaki düşüşü gören iktidar, söylemlerini daha da sertleştirdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimler için “15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istiklal ve istikbalimize sahip çıkarız” derken, Fahrettin Altun ise “Ya istikrar diyeceğiz ya karmaşa” diyerek muhalefeti hedef aldı.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs seçimlerine iki gün kaldı. Muhalefet, ‘nefret dili kullanmayacağız’ diyerek mitinglerde AKP’yi yuhalamak isteyen vatandaşlara dahi engel olurken, iktidar söylemlerini giderek sertleştirdi.

ERDOĞAN’DAN SEÇİME 15 TEMMUZ BENZETMESİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 14 Mayıs seçimini işaret ederek, “Milletin iradesine ve demokrasimize gölge düşürmeyiz, gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi hayatımız pahasına istiklâl ve istikbalimize sahip çıkarız” ifadelerini kullandı.

Mitingde montaj video izleten Erdoğan, Erzurum’daki provokasyonda İmamoğlu’nu suçladı

“YA İSTİKRAR, YA KARMAŞA”

Erdoğan’ın ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun da provokatif bir paylaşım yaptı. Altun, seçimlere ilişkin paylaşımında şunları söyledi:

”Esas itibariyle bugün Türkiye’de önümüzde 2 seçenek var. Çok kıymetli bir kararın arifesindeyiz. Ya bağımsızlıktan, ya bağımlılıktan yana olacağız. Ya Türkiye’nin büyümesinden yana olacağız ya Türkiye’nin küçülmesinden yana olacağız. Ya ülkemizin birliğinden, dirliğinden yana olacağız. Ya ülkemizin yeniden emir alan ne yazık ki pek çok iç çelişkiyle malul bir ülke olmasını temenni edeceğiz. Ya istikrar diyeceğiz ya karmaşa diyeceğiz.

‘Ya şampanya ya seccade’ diyen Bozdağ’a tepki yağdı, AKP’li Yıldırım ve Zeybekci’nin sözleri yeniden gündem oldu

ÖNCE SİLDİ SONRA TEKRAR YÜKLEDİ

Altun, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı provokatif paylaşımı 2 dakika sonra silip aynı şekilde tekrar yükledi.

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na hakaret: Rezil, terbiyesiz, ahlaksız