‘Ya şampanya ya seccade’ diyen Bozdağ’a tepki yağdı, AKP’li Yıldırım ve Zeybekci’nin sözleri yeniden gündem oldu

Yayın tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 12:53 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe 1:15 pm

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ’14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak’ sözlerine tepki yağdı. ‘Şampanya’ Twitter’da gündem oldu, akıllara AKP’li Binali Yıldırım ve Zeybekci‘nin sözleri geldi.

Adalet Bakanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ’ın seçmenleri hedef alan skandal sözlerine tepki yağdı.

Şanlıurfa Esnaf Buluşması’nda seçmenleri hedef alan Bozdağ “Millet İttifakı’na giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye’nin yürüyüşüne sekte vurulur” dedi. Skandal sözlerini sürdüren Bozdağ, “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” ifadesini kullandı.

CHP logolu sahte ‘Apo’yu çıkartacağız’ broşürünü AKP’li iki yönetici hazırlatmış

Bozdağ’a tepki yağarken ‘Şampanya’ etiketi de Twitter’da Türkiye gündeminde ilk sırasına yerleşti. Sosyal medya kullanıcıları ‘Şampanya’ etiketine yaptığı paylaşımlarda Bekir Bozdağ’a tepki gösterdi.

Bu arada Bozdağ’ın açıklamaları akıllara Eski başbakan Binali Yıldırım ve AKP’nin 2019’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Nihat Zeybekci’nin sözlerini getirdi.

Zeybekci o dönem “AK Parti’deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoş görü alanına sahiptir. İzmir’de bir anlatamama sorunumuz var” ifadelerini kullanmıştı. Yıldırım ise “AK Parti’den önce Tekirdağ’da 2 rakı fabrikası vardı şimdi 18 tane var. 1 marka vardı 7 marka var” demişti.

Bozdağ’a tepkiler şöyle:

Rezalet! AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’ne ait mezbahanede içler acısı görüntüler