Kasapoğlu KYK borçlarıyla ilgili konuştu, Kılıçdaroğlu’na çattı: Bu faiz değil

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:15 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 4:44 pm

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, detaylarını AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı KYK borçları düzenlemesiyle ilgili konuştu, faiz eleştirisi yapan Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ana paranın üzerine eklenen fahiş faizler nedeniyle öğrencilerin son dönemde tepkisini dile getirdiği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredisi borçlarına ilişkin kabine toplantısını işaret etti, “Hiçbir konjonktüre öğrencimizi kurban etmeyiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KYK borçlarına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını ve detayları 18 Temmuz’da yapılacak kabine toplantısı sonrasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı duyurmuştu.

CNN Türk’e konuk olan Kasapoğlu söz konusu çalışmaya değindi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak şunları söyledi: “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız bununla ilgili açıklama yaptılar. Bizim genç odaklı siyasetimizi konuşuyoruz. Biz, özellikle gençlerimizin fırsat eşitliği noktasında artık her ilde 1 üniversite var. Genç odaklı siyasetimizin diğer bir yönü öğrenci harçlığı gündemde yok. Krediye burs sitemi en gelişmiş altyapı bizde. Türkiye’de kurumsal olarak burs sistemini Türkiye’nin gündemine getiren cumhurbaşkanımızdır.

KYK borçları düzenlemesi için tarih verildi

‘FAİZE EN KARŞI OLAN BİZİZ’

500 binden fazla öğrenciye bursa sağlıyoruz 1 milyondan fazla öğrenciye kredi sağlıyoruz. Gelinen noktada Kılıçdaroğlu diyor ki faiz… Faize en karşı olan biziz bu bir faiz uygulaması değildir. Burada tamamiyle 351 sayılı yurt hizmetleri kanununda yer alan uygulamadır. Rakamların bu anlamdaki istikrarın farklı durumda olması sebebiyle farkı gelişmeler oldu. Hiçbir konjonktüre öğrencilerimize kurban etmeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli adımları atacağız çalışmalarımız her şey hazır. Gençlerimizi fırsatçıların malzemesi halin getirmeyiz kimseye müsaade etmeyiz. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da aynı özveriyi sunacağız.”

Kılıçdaroğlu gençlere çağrı yaptı Bakan KYK borçları için harekete geçti

‘Hanım kız’ ifadesine köpüren Varank’a CHP’den ‘sürtük’ yanıtı