Kapadokya bölgesi inşaat alanına döndü

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 1:07 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 1:09 pm

Kapadokya bölgesi yapılaşmaya açıldı. ‘Macera Parkı’ adı altında 20 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan parkın yapımına başlanmasıyla bölge inşaat alanına döndü.

Nevşehir’de, Kapadokya bölgesindeki Ortahisar beldesinde 20 bin metrekarelik ‘Macera Parkı’ yapılıyor. Söz konusu parkın iktidara yakın bir ismin işi olduğu öne sürülürken Türkiye’nin en turistik bölgelerinden tarihi Kapadokya bölgesi inşaat alanına dönmüş vaziyette.

“İKTİDARA YAKIN İŞ İNSANI VE MEDYA PATRONUNUN İŞİ”

Görüme Açık Hava Müzesi ile Kızılçukur Vadisi’nin yollarının kesiştiği yerde, yaklaşık 20 bin metrekarelik alana Excap Turkey isimli ‘Macera Parkı’ inşa ediliyor. CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ANKA’ya yaptığı açıklamada, söz konusu parkın iktidara yakın bir iş insanı ve bir medya patronun ortak işi olduğuna yönelik duyumlar aldıklarını aktararak şunları söyledi:

“Bu eğlence merkezinde sabit balonlar, yüksek salıncaklar ve zeplinler olacak. Hatta şöyle denilmekte, 150 metre uzaklıktaki Hospital Manastırı’na çeşitli araçlarla buradan ziyaretler yapılacağı söylenmektedir. Kısaca söyleyecek olursak Kapadokya işgal edilmektedir. Ürgüp’te ve Ortahisar kasabamızda bağlardaki küçük, insanların yapmış olduğu dinlence yerleri yıkılırken bu büyük eğlence merkezleri ve Mustafa Paşa’nın girişindeki büyük otel; Alan Başkanlığı tarafından kısıtlama getirilmeksizin, insanlar burada dilediği gibi yapılaşma yapmaktadır ve Alan Başkanlığı buna izin vermektedir.”

Parkın inşaat çalışmasının sürdüğü bölgeye giden İyi Parti İstanbul Başkanlığı kurucu üyesi Ahmet Erdemli ise “Burada ciddi inşaat çalışması var. Milyonlarca yıldan bugüne gelen Kapadokya bölgesi, gördüğünüz gibi inşaat alanına dönmüş vaziyette” dedi.

Turizmci Adnan Tangüler de bölgeye yapılan bu park hakkında bilgi verdi. Tangüler, son iki yıldır binlerce bağ evinin kayalara yakın olduğu için yıkıldığını dile getirerek, “Buranın ne farkı var? Niye buraya torpil geçiliyor? Üstüne, bakın beton dökülüyor. Kapadokya kayalıklarını beton ile bağdaştırabilmek kimin haddi? Balona bindiğiniz zaman çok çirkin bir görüntü tabii ki. Süslü Kapadokya kayalıklarının hemen dibinde böylesi betonarme binaların üstünü yuvarlak yapınca doğaya uyumlu mu oluyormuş” diye sordu.

Eğlence parkının sitesinde yer alan bilgiye göre; bölgede Excap balonu, zipline, insan sapanı, dev salıncak ve çocuk parkurları, restoranlar, otopark olacak.

 

AKP’li belediye Kapadokya’daki tepki çeken inşaata yeniden başladı