Kanye West yine Twitter’dan ceza yedi

Yayın tarihi: 4 Aralık 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 3 Aralık 2022 Cumartesi 5:12 pm

Twitter, eskiden Kanye West olarak bilinen Ye’ye, gamalı haçla birleştirilmiş Davut Yıldızı’nın bir fotoğrafını tweetledikten sonra en az 12 saatlik bir uzaklaştırma aldı.

Twitter’da halka açık bir paylaşımda, CEO Elon Musk rapçiye önce bir yatta hortumla yıkanırken çekilmiş bir fotoğrafını tweetlemenin sorun olmadığını, ancak antisemitik imajı tweetlemenin iyi olmadığını söyledi. Kanye West daha sonra Donald Trump tarafından desteklenen sosyal medya platformu Truth Social’da hesabının bir ekran görüntüsünü yayınladı ve hesabının Twitter’ın Hizmet Şartlarını ihlal ettiği için 12 saat süreyle sınırlandırıldığını gösterdi. Ayrıca, Musk ile yaptığı özel görüşmenin bir ekran görüntüsü de dahil edildi ve burada yönetici, “Üzgünüm ama çok ileri gittiniz. Bu iyi değil” dedi.

Kanye West

 

Musk, bir dizi takip tweet’inde Ye ile iletişim kurmak için elinden gelenin en iyisini yaptığını, ancak rapçinin yine de Twitter’ın şiddeti kışkırtmaya karşı kuralını ihlal etmeyi seçtiğini açıkladı. Twitter, Ekim ayında Ye’yi antisemitik mesajlar yayınladığı için askıya almıştı. Hesabı, eski Başkan Donald Trump ve Marjorie Taylor Greene gibi diğer tartışmalı kişiliklerle birlikte Kasım ayında eski durumuna getirildi. Ekim ayında hem Twitter hem de Instagram’da askıya alınmasından kısa bir süre sonra Ye, “ifade özgürlüğü” sosyal medya uygulaması Parler’ı satın almak için bir anlaşma yaptı. Kanye West o zamanlar “Muhafazakar görüşlerin tartışmalı kabul edildiği bir dünyada kendimizi özgürce ifade etme hakkına sahip olduğumuzdan emin olmalıyız” demişti. Ancak dün Parlement, satın alma işleminin artık gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

iGlass özellikleri ile yok artık dedirtiyor!