Kaftancıoğlu: Tek adamın anlayışı depremden önce bu ülkeyi enkaz haline getirdi

Yayın tarihi: 21 Şubat 2023 Salı 10:12 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 3:07 am

TELE1’e verilen karartma cezasına tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gerici ve yandaş Akit’in partisi hakkında attığı manşete yanıt verdi. Kaftancıoğlu, “Onların yerine utanıyoruz. Bu paçavra bir manşet. Bunlar yalnızca bu sistemde var olabilecekleri için kendi varlıklarını devam ettirmek için bu manşetleri atmak zorundalar” dedi. Kaftancıoğlu, deprem felaketi hakkında da, “Tek adamın anlayışı depremden önce bu ülkeyi enkaz haline getirdiğini depremde canlı canlı yaşamış olduk” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TELE1’de Gökmen Karadağ ve Salim Şen’in sorularını yanıtladı. Canan Kaftancıoğlu, TELE1’e hukuksuzca verilen 3 günlük ekran karartma cezası tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, iktidarın afet sürecinde algıyı yönetmeye çalıştığını belirterek, “TELE1 bu sürece çomak soktu. Neden ceza verildiğini anlaşılabilir” dedi. Kaftancıoğlu şunları dile getirdi:

“Depremi değil afete değil algıyı yönetmeyi çalışanları olduğunu görüyoruz. Kimi basın kuruluşları ile algıyı yönetmeyi çalıştığını görüyoruz. TELE1, daha öncesinde yaptığı gibi deprem döneminde vatandaşların gerçekliğini aktardığı için rahatsız oluyor. Karartma cezasında bir vekilin söylediği sözler olmasaydı bile TELE1’in başına gelecekti. İşinizi yaptığınız için, TELE1’e verilen ceza anlaşılır.”

“TEK ADAM ANLAYIŞI DEPREMDEN ÖNCE BU ÜLKEYİ ENKAZ HALİNE GETİRDİ”

40 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketi hakkında Kaftancıoğlu, şunları dile getirdi:

“Evet deprem bölgesindeyiz, ama bu tip depremleri düzenli bir afet yönetim planlaması ile daha öncesinde yapacakları yapıp, sonra sorumluluklar yerine getirmesi ile kayıplarımızın daha az olacağını biliyoruz. Bunların hiçbiri olmadı. Geçmiş deneyimlere baktığımız da çok daha kötü sürecin gerçekleştiğini gördük. Olan depremle bir kez daha tek adamın getirdiği hali, tek adamın anlayışı depremden önce bu ülkeyi enkaz haline getirdiğini depremde canlı canlı yaşamış olduk.

Ortada tek adam anlayışın, çürütülmüş kurumların, zenginleştirmek istediği birkaç kişinin yönetimin umurunda olmadığı bir yönetim anlayışı ile deprem gerçekliği.
85 milyon bu yönetimi hak etmiyor. 85 milyonunun başına bela olan bu tek adamı gönderme gibi sorumluluğumuz var. Burada bir iktidar değişikliği değil sadece. Bir zihniyet değişimi gerçekleştirmemiz lazım. Farklı siyasiler olarak da yan yana yapılmalı.

Asla umutsuz olmayacağız, hep beraber yan yana gelerek bu ülkeyi küllerinden ortaya çıkarabiliriz.  Benim gibi düşünenleri incelemeyelim ya da düşünmeyeni sorumluluğu ona atalım demek yerine.

KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin deprem felaketinde sorumluluğunun araştırılması talimatını verdiğini hatırlatılması üzerine Kaftancıoğlu, “Hangi partiden olursa olsun sorumluluğu olan kimsenin ortaya çıkarılması için genel başkanımızın talimat vermesi çok değerli.” yanıtını verdi.

 

“İSTİFA ETMEK YERİNE KÜFÜR EDEN BİR ANLAYIŞ”

Felaketin ardından tek bir kişinin AFAD’dan istifa etmemesine tepki gösteren Kaftancıoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün söylediği, “Ahlaksız, namussuz, adi” sözlerine atıf yaptı. Kaftancıoğlu şunları dile getirdi:

“20 yıl boyunca, vatandaşa sorumluluğu yerine getiremediği için istifa eden tek kişi yok. İstifa etmek yerine toplumu azarlamak, küfür etmek oraya koyan bir anlayış.

Bu anlayışta birileri istifa eder mi AFAD’dan?  AFAD, görevi sorumluluğu gereği uzmanlardan oluşması gerekmiyor mu? AFAD’ın üst yönetiminde uzman yok. Pandemi 5 maske dağıtamamışlar, depremde çadır dağıtamadılar. Devletin kurumlarının üzülerek söylüyorum umurlarına değil.”

Yandaş ve gerici Akit’in CHP’nin kentsel dönüşümü engellediği hakkında “CHP’lilerin elinde masum kanı” var manşetine Kaftancıoğlu, tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, şunları dile getirdi:

“KARŞI ÇIKILAN RANT VE SERVET DÖNÜŞÜMÜ”

“İlgilenmiyoruz bile. Boş beleş yalan haberler ilgilenmek yerine vatandaşın derdi önemli. Bu haberleri yapanlar, artık onların yerine utanıyoruz. Bu paçavra manşet. Ortada tek adam anlayışı var. Ortada engellenen bir gazetecilik var ve ortada bu haberleri yapanlar, bu yalan manşetleri atanlar hukukun olduğu bir ülkede hayatlarını devam ettirebilirler mi? Gazete olarak hayır. Bunlar bu sistemde var olabilecekleri için kendi varlıklarını devam ettirmek için bu manşetleri atmak zorundalar.

Ne yaparlarsa yapsınlar gerçek ortaya çıkar. Burada çıkıp CHP bundan sorumlu deseler de İstanbul halkı, riski alanları akaryakıt alanlarına çevirdiğini bilmiyor mu? Bağcılar gibi hiç parkın olmadığı yerde tek parka gökdelen diken anlayışı bilmiyor mu? Kentsel dönüşüm adı altında servet transferi yaptıklarını bilmiyoruz mu zannediyorlar ? Karşı çıkılan rant ve servet dönüşümü. “