Kadir İnanır’dan iyi haber

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 2:22 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 2:26 pm

Geçirdiği rahatsızlığın ardından entübe edilen Türk sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır‘dan iyi haber geldi. Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır’ın bilincinin açık olduğunu söyledi.

İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde 24 Mart Pazar günü yoğun bakıma alınan Oyuncu Kadir İnanır’ın tedavi süreci devam ediyor.

İnanır’ın uyandırıldığını açıklayan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, “Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi” dedi. Sağlam, “İletişim kurabiliyor, cevap veriyor. Konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacak ama şu an konuşmak için yorgun” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Beykoz’daki evinde 24 Mart’ta rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Türk sinemasının ünlü aktörü Kadir İnanır, beyne pıhtı atması sonucu inme geçirdiği için operasyona alınmıştı.

Yoğun bakımda tedavisi süren 74 yaşındaki sanatçının sağlık durumuyla ilgili bilgi veren hayat arkadaşı Jülide Kural, İnanır’ın tüm tetkik sonuçlarının olumlu çıktığının ve uyandırılacağını söylemişti.

Dün akşam İnanır’ın durumu hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise  “Sn. İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır. Motor hareketleri başlayan ve genel durumu iyiye giden hastamızın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Uyandırma süreci sürüyor.” demişti.

Yoğun bakımdaki Kadir İnanır’ın sağlık durumu nasıl? ‘Uyandırma işlemini vücudu tolere edemedi’

Kaynak: DHA