Kadınların Asla Hayır Diyemediği Yüzük Modelleri

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 2:55 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 2:58 pm

Pırlanta genel olarak elmasın belirli şekillerde kesilmesi sonucunda elde edilen taşın kesim şekline denir. Yani kısaca elmas maddesi yapılan pırlantaların ham maddesi durumundadır. Elmasın 57 yüzeyi oluşturması ve bu şekilde kesilmesi ile pırlanta oluşur. Pırlanta yüzük modelleri gözle bakıldığı zaman neredeyse aynı gibi görünür. Ancak hiçbir pırlanta bir diğeri ile kesinlikle aynı değildir. Pırlanta yüzük kadınların hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle evlilik teklifi alacak kadınlar için pırlanta yüzük birçok anlam ifade eder. Binlerce yıl toprak altında kalan ve dünyanın var oluşundan bu yana birçok şeye tanıklık eden pırlantalar içerisinde bulundurduğu minerallerle de kalitesini belirler.

Pırlanta Yüzük Çeşitleri

Pırlanta yüzükler oldukça farklı çeşitte bulunur. Yüzük çeşitleri kendi içerisinde de gruplara ayrılır. Model, tasarım, renk, şekil, kullanılan taşın cinsi, taş dizilişi, taş sayısı ve daha birçok etkene bağlı olarak gruplar oluşur. Tektaş yüzük, pırlanta yüzük, pırlantalı alyans, 5 taş yüzük, 7 taş yüzük, 9 taş yüzük, incili, tamtur, yarım tur, tria yüzük, renkli taşlı pırlanta yüzük gibi birçok farklı çeşitte pırlanta yüzük modeli bulmak mümkündür. Tüm yüzük modelleri istediğiniz renk, model ve ayarda üretilebilir. Ancak son zamanlarda tamtur yüzük modellerine rağbet oldukça arttı. Tamtur pırlanta yüzük birden fazla pırlantanın yüzüğün etrafını çevirecek şekilde tasarlanmasıdır.

Pırlanta Yüzük Fiyatlar

Pırlanta yüzük fiyatları birçok unsura bağlı olarak değişkenlik gösterir. Karat, renk, berraklık ve kesim pırlanta yüzüklerde fiyat değişiminin en önemli dört sebebidir. Pırlantada renk sınıflandırılması yapılırken D harfinden başlayarak Z’ye kadar gruplandırılır. D rengi pırlantanın en beyaz halidir ve buraya doğru ilerledikçe fiyatlarda da artış görülür. Pırlanta alırken H ile D arasında bulunan renkler beyazlık olarak idealdir ve rahatlıkla tercih edilebilir. Karat pırlanta yüzüklerde kullanılan ağırlık ölçütüdür. Karat gramın beşte biri kadardır. Berraklık pırlanta içinde bulunan diğer yabancı madenlerin oranına göre belirlenir.

Bir pırlantanın içerisinde ne kadar en az yabancı iz bulunuyorsa pırlanta o kadar daha değerli olur. Kesim ise pırlantanın kalitesini önemli ölçüde belirleyen ve süreçte insanın dâhil olduğu tek basamaktır. Kaliteli pırlanta yüzük için kesim oldukça önemlidir. Çünkü kesim ne kadar iyiyse pırlantanın ışıltısı da o kadar belli olur. Birçok farklı kesimde pırlanta yüzük modeli bulunur. Bu tamamen kişisel zevkler doğrultusunda tercih edilir.

Pırlanta Yüzük Modelleri

Pırlanta yüzük bir kadın için evlilik teklifi, doğum günü, sevgililer günü, özel günler için alınabilecek en güzel hediyedir. Hatta kadınlar artık kendilerini şımartmak için bile pırlanta yüzüklere yöneliyor. Birçok farklı model, tasarım, şekil, kesim, karat ve renkte pırlanta yüzük bulmak mümkün. Özellikle safir, zümrüt, mavi pırlanta, tamtur baget, siyah pırlanta, damla kesim, sarmal, kıvrımlı, markiz taşlı, ınvisible, baget, yakut, sırataş, örgü tasarım, efektli, papatya model ve daha birçok pırlanta yüzüğe  https://www.starpirlanta.com.tr/ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.