Kadın katiline Yargıtay’dan iyi hal indirimi talebi

Yayın tarihi: 17 Ocak 2024 Çarşamba 3:06 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 3:06 pm

Yargıtay, Canan Çeviren’i öldüren Ferhat İnne’nin cinayet bölgesini terk etmeyip suç yerini görevlilere bildirmesi nedeniyle “takdir indirimi” uygulanmamasını “hukuka aykırı” buldu.

Yargıtay, 11 Aralık 2020 tarihinde Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle’de Ferhat İnne’nin ilişki yaşadığı öne sürülen Canan Çeviren’i silahla öldürdükten sonra suç bölgesini polis ve sağlık görevlilerine bildiren Ferhat İnne hakkında Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis kararını bozdu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 16 Mayıs 2023 tarihinde verilen kararda Ferhat İnne’nin cinayet bölgesini terk etmeyerek kendi telefonuyla ihbarda bulunması nedeniyle “takdir indirimi” uygulanmamasının hukuka aykırı olduğu yönünde karar verdi.

“ONUN GİBİLERİN CESARETLENMESİNE SEBEBİYET VERMEKTEDİR”

Canan Çeviren’in ablası Serpil Çınar ve ailenin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, karara tepki gösterdi.

Avukat İplikçi, “Sanık hakkında Yargıtay tarafından takdiri indirim nedenlerinin uygulanmaması sebebiyle verilen karar bozularak gönderildi. Yargıtay’ın bu tutumu, gözünü kırpmadan bir kadını öldüren sanığın ve onun gibi nicelerinin cesaretlenmesine sebebiyet vermektedir. Kadın cinayetleri ile mücadelede caydırıcılıktan uzak olan bu tutum, bizleri fazlasıyla üzmüştür. Fakat sanığın en ağır şekilde cezalandırılması için hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” diye konuştu.

(DHA)

HSK’ye yazdığı ‘rüşvet’ mektubu ile gündeme gelen İsmail Uçar Yargıtay üyesi seçildi

Yargıtay, takdir indirimi, kadın cinayeti, Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi

Yargıtay, Canan Çeviren’i öldüren Ferhat İnne’nin cinayet bölgesini terk etmeyip suç yerini görevlilere bildirmesi nedeniyle “takdir indirimi” uygulanmamasını “hukuka aykırı” buldu.

Kaynak: TELE1