K.G.K.G. * Mecnun bitti Leyla Ömer verelim sana

Yayın tarihi: 5 Haziran 2024 Çarşamba 4:03 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2024 Çarşamba 4:24 pm

Elif Kaleli

Uzman Psikolojik Danışman [email protected]

Nicedir dizicilik yapmıyorduk, hadi yapalım. Tam dişimize göre bir romantik komedi bulmuşken zamane aşklarını çekiştirelim. Kızımızın adı güzeller güzeli Leyla. Adına uygun ona bir Mecnun lazım. Fakat o da ne, ortalıkta Mecnun kalmamıştır. Taklitleri de asıllarını fena halde aratmaktadır ve bedbaht Leyla 9 sene boyunca bir Mecnunumsu olan Ömer’i aşk bilmiş ve fena halde yanılmıştır. Ömer Leyla’yı aldatmış ve Leyla’nın aşka olan tüm inancını da bavuluna koyup götürmüştür. Ömer hiç öyle göründüğü gibi bir insan çıkmamıştır. Ki dizinin ilerleyen bölümlerinde bunu çok daha iyi anlayacağızdır. Kendisi rafadan yumurtayla kızları kandırmaktadır. Yumurtanın içine yüzük ve duruma göre anahtar sığdırabilmektedir. O bir yumurta ustasıdır.

 

Z Kuşağının Masalı

 

Oysa ki Leyla’nın hayatı çok güzeldir. O Dayıcan Hukuk Bürosu’nda kankişleriyle kıkır kıkır kıkırdayarak davalar alıp avukatlık yapmaktadır. İş çıkışları içip içip dağıtıp sabahları kürek çekip ondan sonra da hacze falan gitmektedir (bunu ben attım). Leyla çivi çiviyi söker şiarıyla yola çıkıp önüne gelen ilk şefle (aşçı ve de yakışıklı çocuk) birlikte olur. Fakat Leyla biraz safçanadır. Şeyyaz Şef de eşeğin tekidir. Bizim kız yine aldatılmıştır. Fakat Leyloş çok takılmaz zaten Şeyyaz Şef de bir nevi aşk acısından kayıplardadır. Hatta ona badilik yapar eski aşkını unutması için.

Bir de dizinin en yakışıklı erkeği Buddy vardır. Karayağız bir delikanlı olarak dizinin en sadık karakteri Leloş’un köpeğidir. Buddy’nin annesi Leyla babası da Ömer’dir. Ve bu dizideki ilk değerli gözlemdir. Bebek sahibi olmak yerine köpek sahibi olarak ‘aile olmak’ fikri artık çokça kabul görmektedir. Ömer sevgili olmanın sorumluluğunu kaldıramaz ama babalık görevlerini yerine getirir. Çünkü yeni aşkına günah çıkartan Ömer, Leyloş’la ilişkisinde kendisini ‘yetersiz ‘ hissetmiştir. İlişkide dengini bulmak için dağ tepe bayır orman dolaşan Ömer, oğlunun veterinere aşık olur. Fakat iyi para kazanmaya başlayınca birden Leyla ile denk oluverir ve işi dolayısıyla ‘kötü’ kokan veterinere olan aşkı bitiverir.

Ah sınıf çelişkilerimiz ah… Ah aşk ve sınıf düşmanlıklarımız ah… Leyla alemlere akmaya devam etmektedir. Ve elbette dizide aşırı parlak ve de aşırı zengin erkek kişi esas oğlan olarak arzı endam etmelidir. Adamın eski eşlerinin de sergi açıp müzayedeye falan katılmaları gerekmektedir. Ve tabii eski eşlerin, adamın aşkından keçileri kaçırmış olmaları gerekmektedir. Nafaka ve tazminat peşinde koşan eski eşler güçlerini birleştirir ve adamı reddeden ilk eşe diş biler. Bir tuhaf kadın öfkesi: Neden beni sevmedin? Neyse aşırı parlak ve aşırı zengin Cem’in gönlü geniştir ve Leyla hiç de göründüğü kadar kötü biri olmadığına karar verdiği Cem’e aşık olur. Ve sabaha bayram sanarken sabahına terk edilir. Şimdi bu dizide kim kiminle neden birlikte oluyor anlamıyorsunuz. Zaten anlamanız da gerekmiyor. Kadınlar çok güzel, erkekler çok yakışıklı. Hepsi geceleri gezip sabah spor yapıyor, sıfır stresle dava kazanıyorlar,sabah akşam gırla goy goy…

 

Kim istemez Leyla olmak

 

Peki gelelim dizinin kalbine: Bu bir Leyla aydınlanması. Babasının annesini aldattığını ve alkol tedavisi gördüğünü öğrendiğinde o mükemmel ilişkinin mümkün olmadığını anlar. Ve ormandan şehre kesin dönüş yapan sevgilisi Ömer’de karar kılar. İyisi mi ben bu maaşlı okumuş çocukla evleneyim der. Ve bence dizinin en güzel cümlesini kurar. “Pandemiyi özlüyorum… O yakınlığı o iç içeliği…” Oysa sözde bir ilişki katiliydi pandemi. Boşanmalar da artmıştı, evlilikler de… Dışardaki dünyayı unutan sevgililer evliliğe sarıldı, birbirine katlanamayan evliler dışarı kaçtı. Pandemi bize denkliği unutturmuştu. Ve gerçeğe dönüş acılı olmuştu.

Hasılı Leyla, Mecnun’dan vazgeçip Ömer de karar kıldı. Ancak onun bir yumurta ustası olduğu gerçeğini kötü kokan veterinerden öğrenecekti. Ömer ondan vazgeçmemiş meğer. Güzel desen güzel değil, zengin desen hiç değil, havalı desen yanından geçmez. Ha ben dizi boyunca kimin kimi sevdiğini anlamadım. Hele Ömer’in kimi sevdiğini hiç anlamadım. Leyla adıyla müsemma zaten, Leylaaa . Ama diziyi çok sevdim. Oyunculuklar çok tatlı. Buddy’e aşık oldum. Kızmayın lütfen K.G.K.G’ye… Günün sonunda bu bir sınıf atlama masalı. Yiyelim, içelim, gezelim, tozalım, takılalım. Kim istemez Leyla olmak… Z kuşağının sınıfsal hayalleri gerçek olsun.

Kötü kokan veteriner de aşk acısından sürünsün. Ne gam…

 

 

(*) Kimler Geldi Kimler Geçti

Kaynak: TELE1