Jandarmadan 63 ilde narkotik operasyonu! 450’den fazla gözaltı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2024 Cuma 9:46 am - Güncelleme: 9 Şubat 2024 Cuma 9:46 am

Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 15 ilde düzenlenen “Narkogüç-49” ve 48 ilde düzenlenen ‘Narkogüç-48’ operasyonlarında 456 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 15 ilde düzenlenen “Narkogüç-49” Operasyonlarında 1 ton 110 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. 214 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

48 İLDE 242 UYUŞTURUCU SATICISI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 48 ilde düzenlenen ‘Narkogüç-48’ operasyonlarında 242 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısının yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, narkotik suçlarla mücadele kapsamında 48 il genelinde ‘Narkogüç-48’ operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; İl Emniyet Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda 382 ekip, 1438 personel, 4 hava aracı ve 23 narkotik dedektör köpeği görev aldı.

İki ilde ‘Narkogüç’ operasyonu! 500 kilodan fazla uyuşturucu ele geçirildi

1 TONDAN FAZLA UYUŞTURU ELE GEÇİRİLDİ

Ankara, Adana, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Antalya, Osmaniye, Kocaeli, Malatya, Bursa, Yozgat, Nevşehir, Van, Isparta, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Konya, Kütahya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Manisa, Kırklareli, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Batman, Erzurum, Mersin, Burdur, Erzincan, Bitlis, Çanakkale, Muğla, Çorum, Denizli, Hatay, Kayseri, Samsun, Sivas, Yalova, Elazığ, Düzce, Bolu, Rize, İstanbul, Bingöl ve Aydın’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, 242 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı. 1 ton 39 kilogram uyuşturucu madde ile 509 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, “Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

(DHA)

Kaynak: DHA