İzmir’de AKP ve CHP’li il başkanları birbirlerine sarılarak ‘birlik’ mesajı verdi

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 1:59 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 2:00 pm

CHP İzmir Buca İlçe Örgütü’nün seçim bürosuna yönelik saldırının ardından AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu birlikte açıklama yaptı.

İzmir’de CHP Buca İlçe Örgütü tarafından Çamlıkule Mahallesi’nde açılan seçim bürosuna dün akşam saatlerinde saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyenlerin bulunduğu otobüsün içinde olan Savcı Sayan da “otobüsümüzün camını kırdılar” dedi.

Saldırı girişiminin ardından AKP ve CHP İzmir İl başkanları basın açıklaması yaparak sağduyu çağrısında bulundu. Basın açıklamasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu birbirlerine sarılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“KARDEŞLİK VE BARIŞ MESAJI VERMEK İSTİYORUZ”

Basın açıklamasında ilk olarak konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Dün yaşanan olaylar nedeniyle, biz her iki il başkanı da nereden gelirse gelsin, hangi sebeple, bahaneyle üretilirse üretilsin, şiddetin olmamasını istiyoruz. Tabii ki siyasi rekabet olacaktır ancak herhangi bir gencimizin burnu kanamadan bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz. Seçim gününe kadar İzmir’den tüm Türkiye’ye kardeşlik ve barış mesajı vermek istiyoruz. İnşallah hiçbir tartışma şiddet olayı yaşanmadan seçim sürecini bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN ÜZÜLMESİNİ İSTEMEYEN İKİ İL BAŞKANIYIZ”

AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da “Şenol başkanım beni aradı, ‘Bir görüşme yapalım’ diyerek, nezaketli bir şekilde davet etti. Her zaman telefonla görüşerek, istişare ederek birçok konuyu ele alıyoruz. Biz, her iki partinin il başkanı olarak; güzel İzmir’imizde birlik, beraberliği, kardeşlik hukukunun gerektirdiği davranışları her zaman destekleyen, şiddete karşı dik duran, kimsenin üzülmesini istemeyen iki il başkanıyız. Partilerimizin de davranışlarının bu şekilde olacağına inancımız tamdır. Her zaman kardeşlik hukuk çerçevesinde güzel İzmir’imize yakışır şekilde seçime gidiyoruz. Şehrimizin marka değerine, kardeşliğine, beraberliğine sıkıntı çıkartacak hiçbir şiddeti, hiçbir olumsuz eylemi kabul etmiyoruz. Biz İzmir için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz, kazanan İzmir olacak” dedi.

Basın açıklamasının ardından Bilal Saygılı ve Şenol Aslanoğlu birbirlerine sarılarak birlik beraberlik mesajı verdi.

CHP’nin İzmir’deki seçim bürosuna saldırı! CHP’li vekilden Savcı Sayan iddiası