İYİ Partili vekil cezaevinde ziyaret etti! Saçı kazınan gazetecilerin fotoğrafına ‘arıza’ engeli

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 5:11 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 5:15 pm

İYİ Partili Selçuk Türkoğlu, cezaevinde saçlarının rızaları dışında kazıtıldığı öğrenilen gazeteciler Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’yı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Türkoğlu, Çolak ve Çardaklı ile çekildiği fotoğrafın ise ‘makine arızalı’ gerekçesiyle kendisine teslim edilmediğini belirtti.

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni ve Muhbir isimli sosyal medya hesabının yöneticisi Süha Çardaklı’nın Sincan Cezaevi’nde saçlarının kazınması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Çolak’ın avukatı Ömer Furkan Dağ, 80 darbesini hatırlatan uygulamayla ilgili gerekli itiraz başvurularının yapıldığını belirtti. Yaşanan olayın ardından İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, gazeteci Çolak ve Çardaklı’yı Sincan Cezaevinde ziyaret etti.

Gazetecilerin saçının kazınmasına tepki büyüdü! Genel Yayın Yönetmeni saçını kesti

FOTOĞRAF PAYLAŞIMINA ‘ARIZA’ ENGELİ

Ziyaretinin ardından ‘saç kazındığı’ iddialarını doğrulayan Türkoğlu, Çolak ve Çardaklı ile çekildiği fotoğrafın görevli savcı tarafından başta kendisine ‘teslim edileceği’ bilgisini verdiğini, daha sonra ise ‘makinenin arızalandığı’ bilgisinin paylaşıldığını açıkladı.

Avukat Dağ: Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın saçları üç numaraya vuruldu

Türkoğlu, paylaşımında şunları söyledi:

“İYİ Parti Bursa Milletvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Mahkum Hakları Alt Komisyonu Üyesi olarak; Gazeteci Batuhan Çolak ile Süha Çardaklı’yı tutuklu bulundukları Ankara Sincan kapalı cezaevinde ziyaret ettim. Her iki basın mensubunun, haksız tutukluluk halleri tartışılırken, üzerine bir de zorla 3 numara traş ettirildiğini öğrendim ve bizzat da gözlerimle gördüm.

Fotoğraf da çektirdim. Savcı bey fotoğrafın dijital ortamdan tarafıma gönderileceğine dair de söz verdi. Ne varki sonrasında ‘Makinanın digital sisteminde arıza var’ bahanesiyle gönderilmedi. Benim bildiğim devletin sözü yere düşürülmez, Ama Savcı bey devlet adına verdiği sözü maalesef yere düşürdü.

Şimdi buradan tüm yetkililere soruyorum; Bu yapılanlar ne demek oluyor? Saç kazıtmakla verilmek istenen mesaj ne? 13 milyon sığınmacıyı eleştirirseniz, biz de size işte böyle eziyet ederiz mi demek istiyorsunuz? Kamu görevi, insanları küçük düşürmeye veya itibarsızlaştırmaya alet edilir mi?”